2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb III.kerület

Advent Óbudán 2019 – Ne hagyja ki!

A polgármesteri hivatal épülete előtt már hetek óta javában zajlik a munka az  Advent Óbudán 2019 programsorozat megnyitójára. Dr. Kiss László polgármestert kérdeztük az idei kínálatról.

Dr. Kiss László a készülő jégpálya előtt Fotó: Gálosi Emese

– Milyen programokra számíthatnak idén az idelátogatók? – A hagyományokhoz híven november 30-án 18 órakor a díszvilágítás felkapcsolásával veszi kezdetét az Advent Óbudán 2019 programsorozat, amelyre igazi programkavalkáddal készülünk. Büszkék vagyunk arra, hogy a kerület Fő terén Budapest egyik leghangulatosabb és legszínesebb vásárát rendezzük meg. Nemcsak a külsőségekre gondolok, hanem a nagyon változatos kulturális programokra is. Az ünnepélyes megnyitó után a Szent Efrém Férfikar koncertje hozza még közelebb a karácsonyi hangulatot, de lesz jazz, népzene, néptánc és gospelelőadás is, minden adventi hétvégén péntek délutántól vasárnap estig. A zenei kínálat sokszínűsége mellett minden korosztálynak ajánlunk színes programokat, a legkisebbeknek bábos és zenés előadásokkal készülünk, de lesz például jégszobrászat is. Megnyit a kézművesvásár, és a korcsolyázni vágyók birtokba vehetik az ingyenes jégpályát. 

Minden vasárnap 19 órakor adventi gyertyagyújtás a Fő téren.

 

 

Korizzunk!

A Csobánka téri és a Fő téren felállított jégpálya is térítésmentesen várja a korcsolyázni vágyókat. A helyszínen lehetőség van korcsolyabérlésre és -oktatásra, illetve a Fő téren élezésre. Nyitás: 2019. november 30. 18 óra

Nyitvatartás: 

 1. november 30.–2020. február 2. (az időjárás függvényében meghosszabbíthatják)

Fő tér: hétfő–vasárnap 8.00–22.00 / Csobánka tér: hétfő–vasárnap 8.00–20.00

Hosszan sorolta a színes programkínálatot

– Különlegességekre is számíthatunk az idei vásáron? – Igen. A legkisebbek most is birtokba vehetik a  fantasztikus élményt nyújtó századfordulós műemlék körhintát, a középkori fajátékokkal is nekik szeretnénk feledhetetlenné tenni az ünnepi készülődést. Karácsonykor fontos kérdés, hogy mi kerül a fa alá. A kézművesvásárban ebben az évben is minőségi, egyedi termékek közül választhatunk ajándékot, vásárfiát. A Gasztrosétány fesztiválviszonylatban is kedvezményes árakkal és bőséges ételkínálattal várja a finom ízekre, különleges életekre vágyókat. Fűszeres, gyümölcsös forralt borok, szarvasburger, sajtok, mézek, spanyol édességek, csokoládébár – hogy csak néhányat említsek a valóban színes kínálatból. – Mit jelent önnek az adventi készülődés? – Szeretem ezt az időszakot, a készülődést, a családi, baráti összejöveteleket, azt, ahogyan a téli sötétségben felgyulladnak a díszfények, a forralt bor illatát. Leginkább mégis azt szeretem, hogy egyre többen gondolnak azokra is, akiknek az advent nem a vidám várakozást jelenti, az elesettekre, a betegekre, a segítségre szorulókra. Éppen ezért az  Advent Óbudán programnak hangsúlyos eleme az adventi adománygyűjtés, amelyet idén a Magyar Hospice Alapítvány javára indítunk. Számomra az adventet az alapítvány munkája tölti meg tartalommal; a szenvedők, elesettek mellett állás, a méltó emberi élet megteremtése a betegségben is. Kérem ezért, ha tehetik, adományaikkal segítsék az alapítvány munkáját. Kívánom mindenkinek, hogy a várakozás négy hétvégéjét lélekben töltekezve, ám a vidám kikapcsolódásról sem megfeledkezve töltsék szeretteik és barátaik körében. Kívánom, hogy minél több élménnyel gazdagodjanak az Advent Óbudán rendezvénysorozat által!


Segítség a segítőknek

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta térítésmentes, teljes körű hospice-gondozással segíti a gyógyíthatatlan daganatos betegeket. Bankszámlaszámuk, amelyre eljuttathatja támogatását: 10300002-20329055-70073285.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezerrel pörög a nyár

  Ezerrel pörög a nyár

  A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

 • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

  Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

  Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.