EUR: 351,15 Ft
CHF: 330,59 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Zalaegerszeg

Aki megálmodta Bogyót és Babócát

Találkozz a Bogyó és Babóca-könyvek írónőjével, Bartos Erikával november 8-án pénteken 10 órától az Apáczai ÁMK-ban! A találkozón vetítéssel egybekötve, az írónő maga meséli el Bogyó és Babóca történetét. Ha van már  könyvetek Bartos Erikától, akkor azt is elhozhatjátok magatokkal és az írónő szívesen dedikálja majd nektek, sőt a rendezvényre a belépés díjtalan! Bartos Erika nevéhez számtalan mesekönyv fűződik, munkásságát és karitatív tevékenységét számos díjjal ismerték el. Többek között, az Anna, Peti és Gergő mesekönyvek mellett, a Bogyó és Babóca-sorozat is Bartos Erika ötlete alapján született, első kötete 2004-ben jelent meg. A sorozat hamarosan a legkisebbek kedvencévé vált, népszerűsége szájról szájra terjedt, sőt elmondhatjuk, hogy a rendszerváltás óta, az első magyar animációs mesesorozat hazánkban. Az írónő egyébként építészmérnök végzettségű háromgyermekes édesanya, aki nyolc évig a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt.

Bogyó és Babóca

A Bogyó és Babóca – 13 mese 2010-től 2014-ig futott magyar 2D-s számítógépes animációs sorozat M. Tóth Géza rendezésében, amely Bartos Erika azonos című mesekönyvsorozatából készült adaptáció. A mesélő, Pogány Judit nem egyszerű feladatot kapott, ám remekül megoldotta, így több mint hetven figurának kölcsönzi hangját. Az M. Tóth Géza által vezetett, KEDD Animációs Stúdió kezdeményezésére készült a sikeres mesesorozatból az animációs filmváltozat. A tizenhárom részes művet televízióban kívánták vetíteni, de a moziban is nagy sikert aratott, és 2010-ben a 3. legnézettebb magyar film lett. A Bogyó és Babóca epizódjai nagy sikerrel szerepeltek hazai és nemzetközi filmfesztiválokon is. A tücsök hegedűje című epizód elnyerte a legjobb rövidfilm díját a világ egyik legrangosabb gyerekfilmes eseményén, a 11. Kínai Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon, Csiangjinban. A Bogyó és Babóca-mesék, versenyfilmként szerepeltek a csehországi Zlín Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál programjában, a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, a baszkföldi Animabasauri fesztiválon, és az Anifest Rozafa programjában, számos más fesztivál mellett. A rajzfilmsorozatot szlovén, szerb, román és cseh nyelvre is lefordították, és nagy sikerrel sugározzák a különböző országokban a Minimax televíziós csatornán.


A Bogyó és Babóca sorozat számos magyar és nemzetközi elismerést szerzett. A sorozat kötetei több nyelven is megjelentek: németül, kínaiul, törökül, románul, szlovákul, csehül, lettül

plakát


Bogyó és Babóca neve ismerősen csenghet minden óvodás és kisiskolás számára

Kapcsolódó Cikkek