EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Program

Ákos ismét duplázik

Legújabb lemezét az Idősziget című korong tizennégy dalát mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában december 13-án és 14-én Ákos.

A népszerű énekes elmondta, hogy a tizennégy dalt tartalmazó anyagot élete egyik legfontosabb lemezének tartja.


„A klipdal, a Felemel, két éve elhunyt édesapám emlékére íródott. Őt nem csak ez a kisfilm, de a CD-hez tartozó 32 oldalas füzet, a fekete-fehér képek hangulata, készítésük körülményei is felidézik” – mondta Kovács Ákos.

Az Idősziget felvételeit megszokott zenésztársaival, Madarász Gábor gitárossal, Lepés Gábor billentyűssel, Bánfalvi Sándor dobossal és Kálló Péter basszusgitárossal rögzítette az énekes. Két dalban lánya, Őri-Kovács Anna is közreműködött, az Elhiszem című szám zenéjét ő maga írta.

Ákos kitért arra, hogy az általa rendezett, és Juhász Viktor operatőri munkájával készült Felemel című klipben a zenekari tagok még élő szülei és gyerekeik együtt szerepelnek, a filmben feltűnik egy Zastava 750-es autó, hasonló, amilyen gyerekkorában az első családi autójuk volt. A CD-bookletben található fotók egy része, Emmer László képei, Ákos néhai édesapja lakásán készültek.

Az 51 éves Kovács Ákos a nyolcvanas években a Bonanza Banzai frontembereként lett ismert, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként még nagyobb sikereket ért el, húsz magyar és hat angol nyelvű albumot készített, de írt verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet és színdarabhoz zenét is. Számos zenei díjat kapott, 2012-ben Kossuth-díjat vehetett át.

Kapcsolódó Cikkek