EUR: 365,02 Ft
CHF: 344,87 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Szeged

Aláírásgyűjtéssel a halálfélelmet okozó kerékpárút ellen

Életveszélyes a Szeged és Domaszék közötti kerékpárút 1,3 kilométeres szakasza. Ezt megelégelve, a Homokháti Bringaklub aláírásgyűjtést szervezett, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét.

Mórahalom polgármestere, Sziráki Krisztián szerint a kerékpárút 1,3 kilométeres szakasza igen nagy veszélyt jelent a kerékpárosoknak. – Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem követelt komolyabb személyi sérülést, esetlegesen halálesetet az útszakasz – hangsúlyozta a polgármester. – A domaszéki önkormányzatnak minél több fórumon el kell mondani ezt problémát.


Mórahalom polgármestere, Sziráki Krisztián szerint a kerékpárút 1,3 kilométeres szakasza igen nagy veszélyt jelent a kerékpárosoknak (fotó: Lokál archív)

– Halálfélelmem volt, a gyermekemet biztosan nem fogom ideengedni erre a területre – hangzott el a domaszéki felüljáróhoz szervezett szombati aláírásgyűjtésen. Az eseményt azért szervezte a Homokháti Bringaklub, hogy felhívják a figyelmet a Szeged és Baja közötti kerékpárút 1,3 kilométeres, életveszélyes szakaszára.

A kerékpárút azért veszélyes, mert a domaszéki felüljáró előtt megszűnik, így a kerékpárosok kénytelenek becsatlakozni az autós forgalomba, ráadásul egy ponton át kell kelniük a kétsávos út túloldalára, hogy folytathassák útjukat.


Az aláírásgyűjtésen jelen volt Szabó Bálint. A független szegedi önkormányzati képviselő szerint nem lehet akadálypálya Magyarország egyik leghosszabb, mintegy 200 kilométeres, Köröstarcsától induló és Bajáig tartó bringaútja.

– Én annak a vagyok híve, hogy rövid távon a mostani felüljáró átfestésével oldjuk meg a helyzetet. Erre azt gondolom, minden lehetőségünk adott. Viszont nem kell letenni arról sem, ami a hosszú távú és végleges megoldás, hogy egy gyalogos-kerékpáros felüljáró épüljön. Én független képviselőként a közgyűlés elé viszem az ügyet, és azt fogom kérni a közgyűléstől, hogy hozzunk határozatot arról, hogy Szeged önkormányzata támogatja egy ilyen felüljáró megépítését – fogalmazott.

Dr. Csüllög Imre szerint meg kell oldani, hogy a két település, Domaszék és Szeged között biztonságos legyen a kerékpáros közlekedés. – Ilyen külterületi szakaszokon, ahol a sebességkülönbség a járművek között nagy, illetve a közvilágítás is hiányos, nagyon fontos, hogy a közlekedők egymástól biztonságos távolságban, elkülönítve közlekedhessenek. Jó lenne, ha akár a meglévő felüljáró szélesítésével, akár egy külön kerékpáros-felüljáróval a kerékpárút átvezetésre kerülne az autópálya fölött – mondta a Magyar Kerékpárosklub szegedi alapszervezetének tagja.

Aki alá szeretné írni a petíciót, november 18-áig több szegedi kereskedelmi egységben megteheti.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.