EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Kecskemét

All In One: a világ legrangosabb kutyaversenye Hetényegyházán

Az All In One kutyaverseny a legrangosabb megmérettetés a tenyésztők számára, ahol nem csak a szépséget, hanem az ügyességet is bírálják a szakemberek. A megmérettetés november első hétvégéjén zajlott Hetényegyházán.

Világviszonylatban egyedülálló ez a rendezvény, mivel együtt szervezik meg a két fő eseményt, a főtenyészszemlét (amely a küllemkutyáknak és a fajtáknak a nagy megmérettetése), illetve magát a munkaversenyt (amely egyben egy világbajnoki kvalifikációs verseny is). – Mind a kettőt kihívás megrendezni egyesével is, nem hogy együtt – mondta a helyszínen dr. Zubercsán Diána, a Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület elnöke. – A kvalifikációs verseny 3 ágazatból áll: nyomkövetésből, engedelmességből és őrző-védő munkából. Mind a három ágazatban a belső értékeit, ösztönkészletét, viselkedését, a képzettséget és a technikai részeket nézik egy nemzetközi szabályzat alapján, egységes pontrendszerben. Ehhez kiemelt bírákat hívtunk mind Magyarországról, mind külföldről, Ausztriából és Németországból – mondta a főszervező.


Összesen 170-en érkeztek a főtenyészszemlére, a kiállítás részre, emellett 13 tenyésztésbevételi engedélyt is kiadtak, illetve a versenyen 30 fő vett részt a szomszédos országokból.

Suszter Ferenc, sokszoros magyar bajnok is nevezett kutyusával a versenyre. – Olyan tenyészetekből választunk, ahol már a szülők is bizonyítottak. Utána jön egy alázatos munka a mindennapokban, ahol mindig egy picit többet és többet kérünk a kutyáktól, amíg elérjük azt a szintet, hogy egy ilyen nagyobb rendezvényen pályára tudjunk lépni – mondta Suszter Ferenc.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.