EUR: 358,25 Ft
CHF: 339,51 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Extra

Andy Vajna féltve őrzött kincsei: drágább a Rambo-kés mint a Bentley

Szivarfüstös Bentley, igazi Rambo-kések, milliókat érő Munkácsy-festmény és Andy Vajna kétszáznál is több személyes tárgya fog új gazdára találni december 7-én, amikor elárverezik a filmmogul féltve őrzött kincseit. A kollekciót november 23-tól december 1-jéig bárki megnézheti a Nagyházi Galériában. Az aukció bevételének egy részét Andy Vajna özvegye, Tímea a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja számára ajánlotta fel. 

Andy Vajna fotó: MTI/Balogh Zoltán

Andy Vajna személyes tárgyai, bútorai, filmes relikviái és legféltettebb kincsei, emlékei is kalapács alá kerülnek december hetedikén. Ilyen például korán elveszített fiának, Justinnak írt levele és néhány közös fotó, de elárverezik az Evita rendezőjének Andyről készített karikatúráit is. A Lokál összeszedte a legdrágább és legérdekesebb tárgyakat, melyekre majd licitálni lehet.


Fotó: Cser Dániel

Az aukció legdrágább tétele Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című festményéhez készült tanulmányfejek, ami 19 éve került Andy Vajna birtokába. Ennek kikiáltási ára: 28 millió forint.

Fotó: Cser Dániel

Profimedia

Andy Vajna három Rambo-filmet is rendezett. Az ezekből ismert, Sylvester Stallone által használt híres kések is kalapács alá kerülnek. Vajna Tímea korábban elmondta, férje féltve őrzött kincsei voltak ezek. Kikiáltási áruk: 20 millió forint.


Fotó: Cser Dániel

Bentley Continental GTC –  „Andy autójának még megvan a szivarillata, ha pedig beül valaki, érezheti a malibui Los Angeles-i napfényt” – mondta Vajna Tímea a Mokkában. Az autó kikiáltási ára: 10 millió forint.

Cser Dániel

Andy Vajna rengeteget szivarozott. Egyik legkedvesebb tárgya egy thaiföldi szivartartó doboz volt, amiben kedvenc szivarjait tartotta. A dobozt mindig íróasztalán őrizte. Kikiáltási ára: 300 ezer forint.

Cser Dániel

Különleges darab, az az íróasztallá alakított rulettasztal is, ami a kormánybiztos filmalapos, korábban a kaszinós irodájának meghatározó bútora volt, a rulettkereket Andy Vajna gyakran megpörgette. Kikiáltási ára: 240 ezer forint.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Istenes László: Végre lányos nagypapa leszek

    Istenes László: Végre lányos nagypapa leszek

    Istenes Lászlónak hamarosan megszületik negyedik unokája, aki végre kislány lesz. Az 56 éves sportos műsorvezető nem érzi magát klasszikus nagypapának, de elmondhatatlanul boldog, hogy bővül a család.

  • Rita Ora ápolónő lesz

    Rita Ora ápolónő lesz

    A 29 éves énekesnő, Rita Ora úgy döntött, hogy testvérével és édesanyjával együtt önkénteskedni fognak a Nagy-Britanniában is óriási káoszt okozó koronavírus-járvány miatt.