EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb XVII.kerület

Átadták a katasztrófavédelem új logisztikai raktárát

Csaknem kétszázmillió forintos uniós beruházás keretében készült el a katasztrófavédelem új központi raktára a kerületben. A nyolcszáz négyzetméteres, a kor követelményeinek megfelelő építményben egyebek mellett az árvízvédelemhez szükséges készleteket tárolják majd − tájékoztatott az MTI.

Itt minden elfér (Fotó: Keresztesi Balázs)

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának Ferihegyi úti bázisán múlt csütörtökön tartott ünnepélyes átadáson Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató gazdasági helyettese emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban világszerte átalakult a biztonság és a veszélyeztetettség fogalma, egyre-másra jönnek a hírek a különféle katasztrófákról, a klímaváltozás miatt hirtelen kialakuló káresetekről.


Új csarnok a bázison (Fotó: Keresztesi Balázs)

− Mindezekre figyelemmel felértékelődik egy olyan logisztikai ellátórendszer, amely alkalmas arra, hogy a védekezés és a helyreállítás időszakában a megfelelő minőségben, mennyiségben, helyen és összetételben biztosítsa a szükséges eszközöket − fogalmazott a főigazgató-helyettes. Az új raktárcsarnok alkalmas arra, hogy a benne tárolni kívánt szakanyagokat, így például a mobilgátakat, szivattyúkat, homokzsáktöltőket, védőfelszereléseket szükség esetén gyorsan útnak lehessen indítani oda, ahol azokra éppen szükség van. A projekt támogatási összege 199,5 millió forint volt.

A Ferihegyi úton található a logisztikai központ (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek