2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Eger

Átadták a rotarysok az ovisoknak épített sószobát

Az idén 15 éves Rotary Club Eger elhatározta, hogy sószobákat adományoz egri óvodáknak. Egyre több ember küzd asztmás, allergiás betegséggel, különböző légúti problémákkal. Sajnos már az óvodás korosztályban is nagy arányban jelentek meg ezek a nehézségek. A sószoba ősi, népi gyógymódot elevenít fel, a sóbarlangok jótékony, gyógyító klímáját teszi elérhetővé.

Az első sószoba Eger legnagyobb óvodája, az Epreskert utcai óvoda kérésére készült el. Az adománygyűjtést 2019 júniusában kezdte el a helyi Rotary Club képviselete, és szeptemberre gyűlt össze a szükséges két és fél millió forint. Számos egri és Eger környéki cégtől kaptak támogatást, de jelentős adománnyal segített a testvérklub, a Rotary Marosvásárhely Téka is, és nagyon sok óvodás gyermek családja.
Mint ahogy a Lokál Extra nyáron beszámolt róla, augusztus 20-án egész napos adománygyűjtő rendezvényt tartottak Patak parti kacsaparti néven. Ennek részeként kacsaversenyt szerveztek, melyen közel 2000 sárga gumikacsa versenyzett az Eger-patak vizében. A rendezvény nagyon sikeres volt, a kacsákat örökbe fogadók jelentősen hozzájárultak a gyűjtéshez.
A munkában nagyon sok önkéntes segítette a jótékonysági szervezetet, kiemelendő az Interact Club Eger ifjúsági szervezet, amely fantasztikus támogatást nyújtott ebben a karitatív feladatban.
Jövőre folytatják
– A sószoba elkészült, november 15-én, Magyarország Rotary-kormányzója, városunk vezetése és a támogatók képviselői jelenlétében nagy örömmel, ünnepélyesen átadtuk az óvodásoknak felhasználásra. Minden támogatást és segítséget nagyon szépen köszönünk – mondta Gyetvai Zsolt, a Rotary Club Eger elnöke. Hozzátette: 2020-ban újabb sószobát szeretnénk avatni, amire már megkezdték a gyűjtést.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.