EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Miskolc

Az AB/CD koncertje nyitja a belvárosi rockklubot

Az idén komoly átalakulások voltak a miskolci klubhelyzetben. Kevés lehetőség, helyszín adódott a feltörekvő zenekarok fellépésére. A november 23-án nyíló Collins Rock Klub ezen a helyzeten próbál javítani, az első rendezvényen a barcikai AB/CD fog muzsikálni, erre már most nagy az érdeklődés. Kristó Lászlóval, a zenekar énekesével beszélgettünk a népszerű csapat dolgairól.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy minket kértek fel a nyitóbulira. Februárban játszottunk utoljára a városban, a Becherovka Miskolci Farsangon, szóval időszerű volt, hogy egy klubkoncertet is be tudjunk iktatni a turnénkba itt, Miskolcon – szögezte le Kristó László. – 2003 decemberétől működik a zenekarunk, az akkori felállásból már csak én vagyok a csapatban. 2015 elejére alakult ki a mostani összetétel, azóta szerencsére nem volt szükség tagcserére.


Stúdióban a banda – fotó: Lokál

 

Külföldön is fellépnek

– Bátran mondhatom, hogy külföldön is népszerűek vagyunk ezzel az AC/DC-műsorral. Jártunk már Csehországban, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában, Ukrajnában, Szlovákiában, szóval a környező országokban. Rengeteg fesztiválfelkérést kapunk, ezek közül a legnagyobb a Sziget, ott 2017-ben voltunk utoljára, de előtte szinte minden évben felléptünk – árulta el Kristó László.

– A zenekar rajongótábora a motorostársadalomból tevődik össze, egész évben jelen vagyunk a rendezvényeiken. Az utóbbi esztendőkben egy új területről is egyre több megkeresés érkezik, bejöttek a programunkba a falunapok. Bátran mondhatom, ezeken a rendezvényeken is olyan hangulatot tudunk teremteni, hogy még az „öregasszonyok” is táncra perdülnek a dalok hallatán! – fogalmazott az énekes.

Lacinál rákérdeztünk a műsorok összeállítására, és kiderült, hogy minden évre jut valami aktualitás.


– Legalább ötven AC/DC-dalt tudunk, természetesen a műsort rendszeresen változtatjuk, most a Highway to… elnevezésű turnénk fut, ugyanis negyven éve jelent meg a Highway to Hell című lemez. Tavasszal pedig indul a Back in… sorozatunk, 2020-ban a Back in Black lesz negyvenéves. Mi az AC/DC-nek mindkét korszakát műsoron tartjuk, tehát a Bon Scott-éra és az azt követő Brian Johnson-időszak is szerepel a repertoárunkban. Évi 80-90 koncertet adunk, ami kiemelkedő szám a zenei piacon – emelte ki az énekes.

 

A műsor

A Collins Rock Klub programjában elsősorban miskolci vagy környékbeli zenekarok szerepelnek, az elkövetkezendő hetekben a következő csapatokat lehet majd látni: Későn Szóltál, Zenemi, Inercy, NaÉs, Breth, Killer Surprise.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.