EUR: 353,60 Ft
CHF: 332,85 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Egyéb Szekszárd

Az ország legjobb pedagógusképző intézménye lett a PTE KPVK

A Figyelő 2020-as felsőoktatási rangsorának részeként idén is elkészült a magyarországi egyetemek és főiskolák, egyetemi és főiskolai karok és képzési területek abszolút rangsora.

A ranglistán a pedagógusképző intézmények között, az alsófokú pedagógusképzés terén a legjobb magyar intézmény a PTE KPVK lett Illusztráció: Nagy Nándor

Prof. dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja tájékoztatott, hogy a Figyelő évente állít fel ilyen jellegű rangsort a felsőoktatási intézményekről, az ott működő karok tevékenységének figyelembevételével.


– Ez a rangsor arra hivatott, hogy a felvételire jelentkezőket, a gazdasági, társadalmi élet figuráit ráhangolja a felsőoktatási eredményekre. Ebben a rangsorban a számunkra legfontosabb eredmény az, hogy a pedagógusképző intézmények között az alsófokú pedagógusképzés terén a legjobb magyar intézmény a PTE KPVK lett. Úgy gondolom, hogy ez az első hely az eddig végzett munka gyümölcse, amely magában foglalja az oktatói és a hallgatói teljesítményeket, mindemellett a kar képzési és tudományos területen végzett kiemelkedő munkájának indikátorait, mutatóit – részletezte a szekszárdi campus dékánja.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.