EUR: 330,88 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Szekszárd

Az ország legjobb pedagógusképző intézménye lett a PTE KPVK

A Figyelő 2020-as felsőoktatási rangsorának részeként idén is elkészült a magyarországi egyetemek és főiskolák, egyetemi és főiskolai karok és képzési területek abszolút rangsora.

A ranglistán a pedagógusképző intézmények között, az alsófokú pedagógusképzés terén a legjobb magyar intézmény a PTE KPVK lett Illusztráció: Nagy Nándor

Prof. dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja tájékoztatott, hogy a Figyelő évente állít fel ilyen jellegű rangsort a felsőoktatási intézményekről, az ott működő karok tevékenységének figyelembevételével.


– Ez a rangsor arra hivatott, hogy a felvételire jelentkezőket, a gazdasági, társadalmi élet figuráit ráhangolja a felsőoktatási eredményekre. Ebben a rangsorban a számunkra legfontosabb eredmény az, hogy a pedagógusképző intézmények között az alsófokú pedagógusképzés terén a legjobb magyar intézmény a PTE KPVK lett. Úgy gondolom, hogy ez az első hely az eddig végzett munka gyümölcse, amely magában foglalja az oktatói és a hallgatói teljesítményeket, mindemellett a kar képzési és tudományos területen végzett kiemelkedő munkájának indikátorait, mutatóit – részletezte a szekszárdi campus dékánja.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek