EUR: 334,62 Ft
CHF: 304,25 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Sport

Babos Timi: A pályán is segít a barátság

Babos Tímea zsinórban harmadszor győzött a WTA páros világbajnokságán. A magyar teniszezőnő a sencseni döntőben Kristina Mladenovic oldalán 6:1, 6:3-ra verte a Barbora Strycová, Hszie Su-vej cseh, tajvani duót.

EPA/ALEX PLAVEVSKI

EPA/ALEX PLAVEVSKI

A magyar, francia páros alaposan beletaposott a gázba Kínában, mindössze két szettet buktak a tornán. S még a finálé után órákkal sem fogták fel igazán, micsoda eredményt értek el.

– Annyira boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek, teljesen meg vagyok hatódva – nyilatkozta Timi a Mol-csapatnak. – Voltak nehéz pillanataink, de mindig  kisegítettük egymást.

Timi szerint sokat jelentett, hogy vidáman, feszültségtől mentesen léptek pályára, és az első pillanatoktól kezdve érezték, hogy komoly esélyük van a győzelemre.
– Azért nem feltétlenül mi voltunk az esélyesek, Strycová világelső, Hszie a műfaj egyik legjobbja, wimbledoni bajnokok, szóval minden adott volt egy kemény meccshez.

 

Az utolsó három sencseni összecsapáson a három idei Grand Slam-bajnokkal találkoztak. Voltak idén is nehéz perceik, de amikor a legjobban kellett, kijött az az óriási előnye annak, hogy közeli barátok.

– Kikivel rengeteg nagy csatát átéltünk, és mindből tanultunk. Együtt vagyunk erősek, hiszünk egymásban, ki tudjuk húzni egymást a gödörből. Nemcsak a játékunk passzol remekül, de a köztünk lévő lelki kapocs, a barátságunk is olyan segítség, ami sok párnál nincs meg. Nem rivalizálunk, egyéniben örülünk egymás sikereinek, párosban pedig húzzuk egymást – adott magyarázatot a sikerre Babos Timi.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek