EUR: 350,65 Ft
CHF: 328,99 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Sport

Bajnokok Ligája – Gulácsi kivédte az oroszok szemét

Remekelt a Bajnokok Ligájában a két „magyar” csapat. A Red Bull Leipzig Gulácsi Péter remek védéseinek is köszönhetően 2-0-ra győzött Szentpéterváron, a Zenit otthonában, így már-már továbbjutott. A magyar válogatott Willi Orban sérülése miatt ezúttal a keretbe sem kerülhetett be. A Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburg 1-1-es döntetlent ért el a Napoli vendégeként, pedig Carlo Ancelotti mester csapata időnként szinte egykapuzott, de helyzetei sorra kimaradtak. A nap meglepetését a Barcelona szolgáltatta, miután a Camp Nou-ban 0-0-t játszott a Slavia Prahával.

Az Ajax az 55. percben már 4-1-re vezetett, de a házigazda Chelsea nem adta fel. A londoniak Azpilicueta góljával kezdték meg a felzárkózást, majd Jorginho második sikeres büntetőjével már egygólosra csökkentették hátrányukat. Miután a tizenegyes előtt két amszterdamit is kiállítottak, a kettős emberelőnyben lévő Chelsea egyenlített, de a hajrában nem tudott újra betalálni. Azaz egyszer bevette a holland kaput, de – videós elemzés után – a játékvezető érvénytelenítette a londoniak gólját.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló: Napoli–Salzburg 1-1, Liverpool–Genk 2-1, Dortmund–Inter 3-2, Barcelona–Slavia Praha 0-0, Lyon–Benfica 3-1, Zenit–RB Leipzig 0-2, Chelsea–Ajax 4-4, Valencia–Lille 4-1.

Kapcsolódó Cikkek