2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Belföld

Bedros: Megépítjük a szuperkórházat

A feladat ugyanaz, marad a cél, melyhez göröngyös úton is, de eljutunk – szögezte le dr. Bedros J. Róbert, a Dél-budai Centrumkórház építésével megbízott miniszterelnöki megbízott, akiről azt mondják, ha csak nem kap más utasítást a miniszterelnöktől, meg is fogja építeni a szuperkórházat.

Az ellenzéki politikusok leállítanák a Dél-budai Centrumkórház építését, ezt hangoztatta több fórumon Újbuda és Budapest újonnan megválasztott polgármestere és főpolgármestere László Imre és Karácsony Gergely. A szuperkórház projekt azonban úgy tűnik folyik tovább – nyilatkozta Dr. Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott a Mandinernek adott interjúban.


dél-budai szuperkórház

– Mi továbbra is eltökéltek vagyunk. A Dél-budai Centrum építéséért és működtetéséért felelős miniszterelnöki megbízotti kinevezésem óta nem kaptam más utasítást – mondta el Dr. Bedros J. Róbert, és hozzátette: teszik  a dolgukat, hogy Magyarország egészségügyének zászlóshajóját megépítsék.

Bedros egyáltalán nem tartja reálisnak, hogy a beruházás létjogosultságát megkérdőjelezők száma gyarapodott volna, hiszen a szuperkórház megépítését a lakosság túlnyomó része kívánatosnak tartja. Az intézményt ugyanis nem csak az 1,2 millió területileg jogosult polgár venné igénybe, mivel a centrum bizonyos profilokból országos ellátást is nyújtana.


A kétkedők a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházat bővítenék, de a 150 ezer négyzetméter, hipermodern orvostechnológiai eszközök befogadására alkalmas centrumot fizikai képtelenség egy 44 ezer négyzetméteres, több évtizede épült, elavult gépészettel üzemelő kórházban megvalósítani.

 

Petíció indult a szuperkórházért

Petíciót indítottak a dél-budai szuperkórház megépítéséért – mondta Simicskó István, Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője az M1-en. A kormánypárti politikus emlékeztetett: „érdekes nyilatkozatok” láttak napvilágot az ellenzék részéről az önkormányzati választások után, a dél-budai szuperkórház megépítését például pazarlónak nevezték, és az épület helyszínét is vitatták.

Megújul Újbuda két neves egyházi gimnáziuma dr. Simicskó István Soltész Miklós, (Fotó: Máté Krisztián)

– Azonban én azt hiszem, hogy vannak közös ügyek, amelyekben a közös nevezőt meg kell találni, ilyen például a magyar emberek egészségének kérdése, ami nem lehet vita tárgya – fogalmazott. Hozzátette, az ellenzék a parlamentben folyamatosan arról beszél, hogy az egészségügyet fejleszteni kell, s ezt a kormányzat is fontos ügynek tekinti.

Kitért arra is, hogy a Szent Imre Kórház, amit 300-350 ezer ember ellátására építettek, nem tudja kiváltani az 1,2 millió ember ellátására tervezett szuperkórházat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek