EUR: 353,01 Ft
CHF: 332,26 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Nyíregyháza

Beépítették az első vállízületi protézist a megyében

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Jósa András Oktatókórház. Elvégezték a megyében az első vállízületprotézis-beültetést. A kórház traumatológiai és kézsebészeti osztálya úgy döntött, hogy a csípőprotézis-beültetések után már vállízületi protézis beültetését is elvégzik, ezzel emelve a betegellátás színvonalát.

A műtétet egy 70 év körüli hölgybetegen hajtották végre, dr. Urbán Ferenc, a Kenézy Gyula Kórház traumatológiai és kézsebészeti osztályának vezető főorvosával közösen.

– Két fő indikációs területe van a beavatkozásnak. Az egyikbe tartoznak a különböző degeneratív betegségek, amikor az elkopott, tönkrement izomköpeny károsodását követi a vállízület destrukciója, a másikba a traumás esetek. A most beültetett egy totál protézis volt – mondta el dr. Urbán Ferenc.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.