2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Békéscsaba

Békés megyei szakemberek utaznak Kínába

Újabb szintre lép Magyarország, szűkebben Békés megye és Kína kapcsolata. Egy delegáció részeként 16 fő utazik ki hamarosan, hogy megerősítsék az együttműködést, népszerűsítsék a magyar hagyományokat.

Erről tartott közös sajtótájékoztatót a közelmúltban dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója és Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Ezen a tájékoztatón kívánták megerősíteni azt is, amit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentett be néhány napja. Nevezetesen, hogy Peking és Békéscsaba együttműködik a jövőben a szakképzés területén.


Szeretnék, ha a kínai partnerekkel a gasztronómia, a robotizáció és az egészségügy területén lehetne a jövőben együttműködés – mondta dr. Takács Árpád. Ezenfelül a Békéscsabai Szakképzési Centrummal terveznek egy együttműködési megállapodást. A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével pedig egy gasztronómiai megállapodást szeretnének kötni.

Jubileum

Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolata idén lesz 70 éves. Erről egy programsorozattal emlékeznek meg, amelynek a záróeseményére december elején kerül sor. Magyarország pekingi nagykövetsége, illetve a Pekingi Magyar Kulturális Intézet felkérésére 40 fős delegáció utazik majd ki, melynek 16 tagja Békés megyei. A Békéscsabai Szakképzési Centrum szintén a program keretében írja alá partnerségi szerződését a Beijing Jiansong Vocational School nevű oktatási intézménnyel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.