EUR: 351,97 Ft
CHF: 330,58 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Debrecen

Bekukkanthattak a diákok az egyetemi életbe

Újabb állomásához érkezett a Debreceni Egyetem beiskolázási programja. Szerdán és csütörtökön több mint hatezer középiskolás, leendő egyetemista ismerkedhetett meg a DExpón az intézmény oktatási, nyelvtanulási, tudományos, sport- és szabadidős kínálatával.

A Debreceni Egyetem november 20–21-én tizenegyedik alkalommal rendezte meg beiskolázási programját, hogy megmutassák a leendő hallgatóknak, milyen lehetőségek várják őket az intézményben, ha az egyetemet választják továbbtanulásuk színhelyéül.


– A DExpo elsődleges küldetése, hogy a diákok közvetlen tapasztalatot szerezzenek az egyetemről, mert bár sok ismerethez juthatnak otthon, az iskolában, vagy akár az internet segítségével, a legfontosabb az az élmény, ismeret, amit közvetlenül megtapasztalhatnak. Két nap természetesen kevés a teljes bemutatkozásra, de az mindenképpen kiderülhet, hogy miért jó debreceni diáknak lenni – fogalmazott a program megnyitóját megelőző sajtótájékoztatón Bartha Elek.

Az oktatási rektorhelyettes hangsúlyozta: a Debreceni Egyetem nyújtja a hazai felsőoktatási intézmények között a legszélesebb, gyakorlatorientált képzési kínálatot, mindezt nemzetközi rangsorokban mérhető színvonalon, emellett egyedülálló hallgatói szolgáltatásokat nyújt a könyvtári, kollégiumi és sportolási lehetőségek terén is.


– Az ismerkedést kari tájékoztatók, standok segítik, ahol az egyetem szinte valamennyi egysége bemutatja szolgáltatásait. Természetesen az ismerkedés nem csupán a Főépületre vonatkozik, hiszen a campusok között DExpo-buszok szállítják a látogatókat – ismertette Rőfi Mónika.

A program főszervezője, az egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője kiemelte: két kiadvány is készült, amelyek segítik az eligazodást a programok között, és még a szülőknek is hasznos tanácsokkal szolgál arról, hogy mennyibe kerül az élet a debreceni egyetemistáknak.

Összetartó közösség

– A Hallgatói Önkormányzat aktívan részt vesz az egyetem életében, így a beiskolázási programok szervezésében, lebonyolításában is. Elsődleges célunk, hogy megmutassuk, milyen szolgáltatásokat nyújt az intézmény, és miben más a Debreceni Egyetem a többi felsőoktatási intézményhez viszonyítva – mondta Molnár Dániel. Aki felvételt nyer, az az ország legnagyobb hallgatói közösségének lesz tagja, részt vehet a legnagyobb hazai gólyatáborban, és a yoUDay-en együtt ünnepelheti  diáktársaival – sorolta a különböző programokat a DE Doktorandusz Önkormányzatának elnöke.

Programok

A két nap alatt bemutatkozott az egyetem valamennyi kara, amelyek közül több is ugyanerre az időpontra időzítette nyílt napját. De a Tanárképzési Központ, a Sporttudományi Intézet, a DExam Vizsgaközpont, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, valamint a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja, a kollégiumok, szakkollégiumok, a Hallgatói Önkormányzat, az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár és még a menza kínálatával is megismerkedhettek a DExpóra látogató középiskolások, akiket 40 önkéntes segített a tájékozódásban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.