EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Miskolc

Biztonságosabb lesz a Hideg sori út

Alig több mint egy évtizede készült el a ma már megszokott Hideg sori út, buszközlekedéssel, buszmegállókkal, de indokolttá vált a felújítása.

A nyári Kiss Ernő utcai beruházás után az avasi 810 méteres felhajtó útszakasz aszfaltozása következik. Az építés tavasszal várható, jelenleg az előkészítő munkálatok folynak, és okoznak némi közlekedési torlaszt.


Betömik az út alá lógó üres pinceszakaszokat és befalazzák a szemétlerakásra alkalmas vájatokat a Hideg soron – fotó: Lokál

Ezekben a hetekben végzi a Mivíz az ivóvízvezetékek karbantartását a talajszint alatt, közben az érintett domboldalon bozótirtás folyik, és a Miskolc Holding beruházása kapcsán az út alá lógó üres, elhagyott pinceszakaszokat is betömik.

November végére ezek a munkák lezárulnak,  télen szünetel a beruházás, majd tavasszal folytatják a végleges, új aszfaltréteg lerakásával. Mindez a Hideg sor teljes lezárásával nem jár, de részleges forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.