2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Sopron

BMX Sopron Sportegyesület: sikeres szezon után

Tartalmas szezont zárt a BMX Sopron Sportegyesület. A klub jelentős fejlődésen megy keresztül, és egyre komolyabb eredményekkel büszkélkedhet a különböző korosztályokban, mesélte Lendvay Márta titkár.

A legkisebbek is már lelkesen tekernek
Fotó: BMX Sopron Sportegyesület / Blero

Milyen szezont zár a BMX Sopron Sportegyesület?
Rendkívül izgalmas és tartalmas szezon áll mögöttünk. Az év folyamán sok taggal bővült a klub, egyre több gyermeket mozgattunk meg. Az idei az alapozás éve is volt: örülünk a legkisebbeknek és a hozzánk csatlakozó iskoláskorú gyerekeknek. Egyre több edzéslehetőség biztosításával, kiváló edzővel és tartalmas szakmai munkával az eredmények jól alakultak. Különböző külföldi versenyeken jártunk, illetve a klub Sopronban megfelelően előkészített pályával és színvonalas rendezéssel várta a magyar és nemzetközi BMX-versenyzőket.
Az újra útjára indított Magyar Kupa-sorozatból is kivette a részét a klub.
2013 óta idén először rendezte meg a BMX Cross szakág a Magyar Kupa-sorozatot, amelynek egyik állomása volt a kétnapos soproni verseny. A sportág népszerűsítése és az amatőr versenylehetőségek számának növelése volt a cél. A megmérettetéseken klubunk is szépen szerepelt. A kis, futóbringás futamban szereplő versenyzők mindegyike szuperül teljesített. Hat kategóriából öt esetben pedig soproni versenyző állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.


Egyre jobb eredményeket érnek el a klub versenyzői
Fotó: BMX Sopron Sportegyesület / Blero

A Giro d’Italia eseményt miként segítitek?
Idén elsőként a már említett, egyesületünk által rendezett Magyar Kupa-rendezvényt választották a 2020-as esemény népszerűsítésére, amely jövőre Budapestről rajtol el. Szakágunkon keresztül népszerűsítjük a bringasportot is.
Hogy zajlik az utánpótlásképzés?
Csapatunk több részre osztható: már a két-három éves korosztálynak tartunk szakszerű, de játékos edzéseket egész évben. Ezek a kis futóbringások töltik fel folyamatosan az egész pályán BMX-ező 3–6 éves versenyző korosztályt. Általános iskolás korban nagyon népszerű a vagány BMX-sport, ők lehetnek majd az új felnőttversenyzők, akik nagy reményekkel állnak fel most is a dobogóra az eredményhirdetéseken. Felnőttversenyzőink szintén sikereket érnek el. Az idei küzdelmeken tizenhárom dobogós helyezést szereztünk.

Szép csapat alakult ki, nagycsaládként működik a klub
Fotó: BMX Sopron Sportegyesület / Blero

Mi a program télen és tavasszal?
Tornatermi edzéseink alatt a kicsiknél a játékos mozgás, a nagyobbaknál a tavaszi erőnléthez elengedhetetlenül szükséges feladatokra koncentrálunk. Tavasszal pedig újra BMX-es edzésekre várjuk a fiatalokat a jereváni pályán.


Giro d’Italia 2020
Sopronban is népszerűsítették a Girót a Magyar Kupa-versenyen. A rangos kerékpáros verseny jövőre Budapestről rajtol el.

Hogyan lehet csatlakozni?
Egész évben szívesen várják a jelentkezőket a BMX Sopron Sportegyesületnél. Az érdeklődők minden fontos információt megtalálnak a közösségi felületeken.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.