2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Életmód

Bodrogi Gyula egykori vadászhelyén lazítottak a János vitéz szereplői

Sajtot készítettek, jószágokat etettek, lovagoltak, és a lovon még dalra is fakadtak a Budapesti Operettszínház művészei, akik csapatépítő birkafőzésre gyűltek össze a Puszta Monostori Birkásban. A János vitéz című előadást Bozsik Yvette álmodja színpadra, a bemutató november 22-23-24-én lesz. A főpróbahét előtt  együtt lazított a társulat.

A francia királyt alakító Bodrogi Gyula szinte hazatért a Puszta Monostori Birkásba, hiszen ahogy lapunknak elmesélte, régebben ezen a vidéken volt az egyik kedvelt vadászterülete. A Mostohát játszó két művésznő, Papadimitriu Athina és Oszvald Marika a hűvös idő ellenére a nyári konyhában nagy egyetértésben szűrte a sajtot, és miközben az Iluskát és a Francia királylányt alakító színésznők is a konyhai teendőket végezték, a fiúk – valamennyi János vitéz, Bagó és Strázsamester – nyeregbe pattantak a lovastelepen. A művészek a farmon élő négylábúak etetéséről is gondoskodtak, Oszvald Marika még a stábfotózást is kihasználta, és a természetes díszletként szolgáló kukoricásból jó néhány csövet begyűjtött a jószágoknak.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • A mechanika művészete

    A mechanika művészete

    Keveset tudunk marionettről. A műfaj maga a bábművészetek közé tartozik, és ahogy a bábművészetek általában, ez is ősi. Persze a szakemberek próbálják megtalálni annak a műfajnak az ősét, amit ma marionettnek nevezünk: a felülről mozgatott, zsinóros bábfigurák játékának.

  • Vegyen aktképet, rákbeteg gyerekeken segít!

    Vegyen aktképet, rákbeteg gyerekeken segít!

    Különleges tárlatot és árverést szerveznek Kolozsváron. Miklóssy Gábor (1912–1998) a XX. század egyik legmeghatározóbb erdélyi festőművészének örököse és a helybeli képzőművészek összefogással teszik könnyebbé az ottani rákbeteg kisgyerekek mindennapjait.