EUR: 355,05 Ft
CHF: 331,47 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Szekszárd

Bohócdoktorok lepték meg a gyerekeket

Az elmúlt napokban nagy meglepetésben lehetett részük azoknak a gyerkőcöknek, aki a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályán gyógyultak. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkatársai látogattak el az intézménybe, és vidám, mókás kis műsorral szórakoztatták a kicsiket.

November óta heti rendszerességgel látogatják bohócdoktorok a szekszárdi kórház gyermekosztályát Fotó: Nagy Nándor

Horváth Laurától, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány kommunikációs munkatársától megtudtuk, hogy november óta heti rendszerességgel látogatják a bohócdoktorok a szekszárdi kórház gyermekosztályát, hogy vidámságot vigyenek a kis betegek mindennapjaiba.


– Az alapítvány bohócdoktorai már 16 gyermekkórházban vizitelnek országszerte. A látogatott kórházak számának bővítésére a Henkel és a Spar Magyarország támogatásával és vásárlóinak segítségével volt lehetőség, akik összesen 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze. Immár 10 éve zajlik az a program, amelynek keretében ha valaki egy adott időszakban a Spar és Interspar üzletekben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárol, egyben a bohócdoktorok munkáját is támogatja. Az 1996 óta működő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy munkatársaival nevetést és humort vigyen az arra rászorulók életébe. Jelenleg 35 bohócdoktoruk 9 budapesti és 7 vidéki gyerekkórházat látogat heti rendszerességgel, emellett speciális programokkal jelen vagyunk 3 idősek otthonában, a Pető Intézetben, valamint halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben – részletezte Horváth Laura, majd hozzátette, hogy a bohócdoktorok speciálisan képzett előadóművészek, akik a kórházban párban dolgoznak. Látogatásuk előtt az ápolószemélyzettől tájékozódnak a betegekről. A vizit során minden kórterembe ellátogatnak.

 

Fotó: Nagy Nándor

Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány
Az 1996 óta működő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival nevetést és humort vigyen az arra rászorulók életébe. Az elmúlt 23 év alatt közel 350 ezer beteg gyermekhez, valamint több ezer idős emberhez vitték el a gyógyító nevetést. A bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részéve váltak, több helyszínen a műtétek előkészítésében is részt vesznek, és az általuk megteremtett barátságos, pozitív légkör által segítik a gyógyulást. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tagja az idén 25 éves Red Noses International Clowndoctorsnak, amely a legnagyobb ilyen jellegű nemzetközi szervezet a világon. Az általuk kidolgozott képzési program biztosítja a bohócdoktorok szakmai felkészültségét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek