2020. július 06., hétfő
Csaba

Belföld

Brutális kivégzés! Életfogytiglant kapott a putnoki gyilkosság vádlottja

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosította a tavalyi putnoki gyilkosság harmadrendű vádlottjának büntetését a Debreceni Ítélőtábla, a nő leghamarabb 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra – közölte a táblabíróság kedden az MTI-vel. A két férfi vádlottra első fokon kiszabott életfogytiglani fegyházbüntetést helybenhagyták, a negyedik vádlott, egy másik nő pedig három év börtönt kapott.

A közleményben azt írták: a tényállás szerint a vádlottak és a sértett jól ismerték egymást. 2018. február 4-én együtt ittak a dövényi kocsmában, ahol többször is összevesztek. A zárás után a vita elmérgesedett közöttük, a vádlottak elhatározták, hogy megölik a férfit. Az elsőrendű vádlott élettársa, a harmadrendű vádlott hazament, majd a nő az autójában késsel, bicskával, karddal tért vissza. A sértettet az időközben helyszínre érkező barátnője hiába kérlelte, hogy menjenek haza.


Késő este valamennyien beültek a harmadrendű vádlott autójába azzal, hogy a közeli Putnokra mennek. Miután elindultak, az elsőrendű vádlott közölte a párral, hogy mind a ketten meg fognak halni. A sértettek kérték, hogy engedjék el őket, erre az elsőrendű vádlott többször megszúrta, megvágta a férfit.

Putnokra érkezve a negyedrendű vádlott – az elsőrendű vádlott korábbi élettársa – házához mentek. A megszúrt, de még életben lévő férfit a pincébe vonszolták, és magukkal vitték a barátnőjét is. A pincében a két férfi karddal és késsel újra többször megszúrta, megvágta a sértettet, a barátnőjét pedig arra kényszerítették, hogy nézze végig élettársa kivégzését, fenyegetésként a vádlott nő combon szúrta.


A gyilkosság elkövetése után az áldozat testét egy szőnyegbe csavarták, a véres ruhákat, a bicskát és a sértett telefonját elégették. A holttestet visszavitték Dövényre, ahol egy emésztőgödörbe dobták. A férfi barátnőjét egy napig még fogva tartották, és megtiltották neki, hogy az esetről bárkinek is beszéljen. A nő a kiszabadulása után tett bejelentést a rendőrségen.

Első fokon a Miskolci Törvényszék az idén júniusban az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat is bűnösnek mondta ki előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és a személyi szabadság megsértése miatt. Az ítélet szerint az emberölést a két férfi társtettesként, a nő bűnsegédként követte el. A két férfit akkor életfogytiglani szabadságvesztésre, a nőt 25 év fegyházra ítélték, a negyedrendű vádlott bűnpártolás miatt 4 év börtönbüntetést kapott.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügyész a harmadrendű vádlottra is életfogytiglan kiszabását indítványozta.

A Debreceni Ítélőtábla másodfokon helybenhagyta az első- és a másodrendű vádlott életfogytiglani büntetését, és a harmadrendű vádlott büntetését is életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosította. A negyedrendű vádlott börtönbüntetését viszont jogerősen négy évről három év börtönre enyhítették.

Kapcsolódó Cikkek