2020. július 02., csütörtök
Ottó

Belföld

Csak pénteken 151 migráns próbált bejutni Magyarországra – Videó!

100 külföldit már magyar területen tartóztattak fel, a többieket a kerítésnél. Az igazi tél beállta előtt egyre nagyobb a nyomás a déli határon. A határok védelme fontosabb lett, mint valaha. Milliók várnak Törökországban arra, hogy meginduljanak – írja a Ripost.

A migránsok folyamatosan, egyre nagyobb számban próbálnak illegálisan bejutni az országba. A biztonsági határzár mellett a rendőrök folyamatos jelenléte elengedhetetlen a déli határszakasz megfelelő őrizete érdekében.


Magyarország területén csak pénteken a rendőrök és a katonák 100 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, majd kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 12 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, további 39 határsértőt fogtak el, egy személy ellen pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ahogy Dömötör Csaba is fogalmazott Facebook-bejegyzésében: Amit 2015 óta láttunk, az még csak a kezdet. Csak Törökországban milliók várnak arra, hogy Európa felé indulhassanak. A határok védelme fontosabb, mint valaha.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hozzátette, aki bármilyen okból azt gondolná, hogy mérséklődött az Európára nehezedő migrációs nyomás, nézze meg azokat a rendőrségi felvételeket, amelyek a déli határnál készültek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek