2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Belföld

Csiby Gergely indiánbőrben drámázik és appal zenél

A Jóban rosszban színésze monodrámát játszik Sherman Alexie életrajzi regényének adaptációjában. Az alkoholizmus és kirekesztettség kérdését is boncolgató mű nem volt egyszerű feladat a TV2 sztárjának. A darab különlegessége, hogy Csiby Gergely több szerepet játszik párhuzamosan, és ott, a színpadon kreál zenét a darabhoz egy applikációval.

Csiby Gergely, a TV2 népszerű sorozatának egyik legújabb szereplője egy igazán fontos üzeneteket hordozó darabot állított színpadra. A Spirit Színházban futó Már nem ott élek- Egy indián naplója címet viselő darab Sherman Alexie világhírű életrajzi regényének, a Junior – Egy indián naplója című könyvének az adaptációja. 


A címből már következtethetünk, hogy ez bizony nem egy amerikai leányregény lesz, hanem egy fiatal amerikai őslakos, korántsem akadályoktól mentes életének a története egy indián rezervátumban. A fiatal színész egymaga olyan komoly és mély témákat boncolgat a színpadon, mint a rasszizmus, kirekesztettség, alkoholizmus és megbocsátás.

A darab elején megismerjük Arnold Spirit Juniort, majd sorban a körülötte élő embereket, akik hol megnehezítik, hol segítik a boldogulását egy korántsem toleráns világban. Számos szerepet játszik párhuzamosan, melyhez bábok és kartondobozok nyújtanak számára “segítséget”.

Csiby Gergely bámulatosan kreatív megoldásokkal formálja meg a szerepet – hangok, testtartás, gesztikuláció – és a díszletül szolgáló dobozokat is maga mozgatja. Még a zenék is ott, élőben, egy loop app segítségével születnek – a fülünk hallatára.

Legközelebb november 27-én, este hét órától lehet megnézni a darabot, melyet a kiskamaszoktól, egészen a nyugdíjas korosztályig mindenkinek ajánlanak az alkotók. 

Kapcsolódó Cikkek