2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Debrecen

„Csokiboldogság” a rászorulóknak

Egyre nagyobb az összefogás Magyarországon, egyre több segítség jut a rászorulóknak. Többszörösen is igaz ez Debrecenre, a gondoskodó városra, ahol immár nyolcadik éve gyűjtenek édességet rászoruló gyerekeknek. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki szívén viseli az állami gondozott gyermekek sorsát.

Széles Diána, a Debreceni Karitatív Testület tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy Debrecenben 1600 civil szervezet működik, mégis kevesen foglalkoznak állami gondozott gyermekekkel. Ha az ő lelküket megismerjük, óriási energiákat tudunk megmozdítani. Hiszen karácsony idején a legtöbb gyermek a családjával tölti az időt, míg az állami gondozottaknak ez nem adatik meg. Ilyenkor szívszorító látni, hogy ezek a kicsik mennyire hálásak, hogy valaki gondoskodik róluk – fogalmazott. Az alpolgármester asszony szerint fontos, hogy ők is hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak, és ez csak úgy lehetséges, ha figyelmet és szeretetet kapnak.


Sokan gyűjtenek

Az akció szervezői és támogatói sajtótájékoztatón mondtak köszönetet Debrecen lakóinak a támogatásukért. Az adománygyűjtési akcióhoz idén is több köznevelési intézmény, önkormányzati fenntartású intézmény, civil szervezet, a megyei kormányhivatal, médiapartner és gazdasági társaság csatlakozik.

 

Debrecen a kezdetektől figyelemmel kíséri a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének munkáját, az önkormányzat idén 790 ezer forinttal támogatta az egyesület működését és programjait. Debrecen városa minden évben csatlakozik a csokigyűjtő akcióhoz. Cserháti Gabriella, a 20 éve működő Debreceni Kőr Dáma Egyesület egyik alapítója elmondta, hogy büszke az akció sikerére. Megköszönte mindenkinek, aki hozzájárul egy csokival az adakozáshoz. – A csokigyűjtő akció a jelképe annak, ami Debrecennel történik – hangsúlyozta Nagy Zsolt, a Nagykonyha Kft. gazdasági vezetője, aki szerint Debrecen nem csupán a második legnépesebb magyar város, hanem egy régiót összefogó főváros. Az, hogy az adományozó kezdeményezés túllépte a határait, jelképezi, hogy a cívisváros milyen irányba halad. Buzás Lajos, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének elnöke háláját fejezte ki, jelezte, hogy a Partiumban 600 rászoruló gyermekkel foglalkoznak, és az erdélyi területen naponta találkoznak a szegénységgel. Debrecent adakozó városnak tartja, és megköszönte a segítséget, amit kapnak.

Megkapják a csokikat

Az összegyűlt csokit december 16-án gálaműsor keretében fogják átadni a Lovardában, és egy részét az anyaországból kiszakadt gyermekek számára tartogatják.

Kapcsolódó Cikkek