EUR: 351,94 Ft
CHF: 330,35 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Nyíregyháza

Díjat nyert a Hotel Pangea

Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata. A pályázat célja, hogy az ingatlanfejlesztés eredményeit bemutassa a közönségnek, és a legjobb fejlesztéseket díjazza. Az idei pályázaton 30 projekt indult, köztük irodaházak, szállodák, kereskedelmi, oktatási, kulturális és sport célú fejlesztések, ipari és lakóépületek. A szálloda kategóriában a Hotel Pangea hozta el az első díjat, maga mögé utasítva öt másik szállodát.

A 2018-ban átadott Hotel Pangeát Nyíregyháza Város Önkormányzata építtette, a magyar kormány segítségével, a Modern Városok Program pályázat finanszírozási keretei között. Az üzemeltetést a Nyíregyházi Állatpark végzi, mely saját maga hasznosítja szállodaként és konferencia központként az épületet.


Harmóniában a természettel

A tervezés során olyan épületkomplexum létrehozása volt a cél, mely magas szinten képviseli a Nyíregyházi Állatpark tematikáját, teremt harmóniát a természet és az épített környezet között. Biztosítja a vendégek minőségi, kényelmes szállását, pihenését, ismeretszerzését, valamint teret ad az állatparki összejövetelek, konferenciák és külső tanácskozások színvonalas és szakszerű megtartását – emelte ki Gáva Attila építész.

Nem ez az első eset, hogy az ország egyetlen állatkerti szállodája – a Hotel Pangea – díjat nyer. Az egyedülálló adottságokkal rendelkező, 3 csillagos superior besorolású hotel bár még csak 1 esztendős, 2018-ban már elnyerte az Év szállása különdíjat a szallas.hu több ezer szavazója ajánlásával, és többek között forgatási helyszíne volt az Év hotele televíziós magazinnak, nem véletlenül…

Csinos és a tájba is illeszkedik
(Fotó: Lokál archív)

A hely egyedisége, fekvésében rejlik, hiszen a hotel az Európa szerte ismert, Nyíregyházi Állatpark területén helyezkedik el. Tehát azok a vendégek, akik eltöltenek itt néhány éjszakát, korlátlanul járhatnak át – a park nyitvatartási ideje alatt – a 30 hektáros tölgyerdőben lévő, 5000 állatot és több mint 500 fajt bemutató Nyíregyházi Állatparkba.


A 38 szoba kialakítása és berendezése a könnyed, letisztult vonalat követi, s minden vendégkör igényét ki tudja elégíteni, hiszen a standard szobák mellett családi szobák, lakosztályok és egy „mozgáskönnyített” szoba is megtalálható.

Ökológiai jelleg

A Hotel Pangea Ökocentrum nevében fémjelzett ökológiai jelleg az egész komplexum gondolatvilágában, felépítésében, térszervezésében, anyaghasználatában konceptuálisan megjelenik. Az épület külső megjelenése, belső tereinek látványvilága, funkcionális elrendezése mind erre az alapgondolatra felfűzött.

A ház egy éves működése alatt már igen nagy népszerűségre tett szert, az első nyarat 90 százalékos foglaltsággal zárta, és kiváló helyszínnek bizonyult egy nemzetközi tudományos cápakonferencia számára is.

Őszi hangulatban

Kapcsolódó Cikkek