EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb XIX.kerület

Diszpécserek dílerükkel raboltattak ki egy kispesti taxicéget

Diszpécserek segítségével raboltak ki egy kispesti taxicéget, a tippadóknak a betörő volt a dílerük − közölte a rendőrség. Gyorsan elfogták a tetteseket.

Belső kör raboltatta ki a taxisokat (fotó: illusztráció/MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy személyszállító cég tulajdonosa tett feljelentést a rendőrségen, miután irodájukba betörtek és két bútorszéfet loptak el a bennük lévő harmincmillió forinttal együtt. A kispesti nyomozók rövid időn belül azonosították a betörés feltételezett elkövetőjét, a budapesti F. Mihályt, majd azt is kiderítették, hogy az 55 éves férfit a cég két diszpécsere belső információkkal segítette. Az is bebizonyosodott, hogy a tippadóknak a betörő volt a dílerük.


Két diszpécser volt a besúgó (fotó: Illusztráció/MTI/Máthé Zoltán)

A nyomozók F. Mihályt még csütörtökön egy XIX. kerületi lakásban, míg a két diszpécsert, a 35 éves budapesti F. Blankát és a szintén 35 éves budapesti M. Csabát a munkahelyükön fogták el. A tippadók lakásán tartott kutatás során a nyomozók 275 ezer forintot, 64 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint kábítószergyanús tablettákat, fecskendőt és több, kábítószer-fogyasztáshoz szükséges eszközt foglaltak le. F. Mihály lakásában szintén kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök.

Meglett a széf, és drogot is találtak


Az eljárás során beszerzett további adatok alapján a nyomozók szombaton egy XVII. kerületi családi házban is kutatást tartottak, és az ott lakó B. Csabánál megtalálták a két széfet, valamint az ellopott pénz egy részét. A 40 éves budapesti férfi a gyanú szerint a széf kinyitásában és elrejtésében segítette F. Mihályt. A házban a nyomozók betörés elkövetéséhez használható eszközöket és kábítószergyanús anyagokat is lefoglaltak.

Kábítószert is találtak a nyomozás során (fotó: Illusztráció/MTI/Mihádák Zoltán)

Négyen is érintettek voltak

A XIX. kerületi rendőrkapitányság nyomozói F. Mihályt, F. Blankát, M. Csabát és B. Csabát lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A kerületi rendőrök F. Mihály ellen kábítószer-kereskedelem, míg B. Csaba, F. Blanka és élettársa, M. Csaba ellen kábítószer-birtoklás miatt is büntetőeljárást folytatnak olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek