2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Külföld

Döbbenetes! Tigris ölt meg egy földművest és sebesített meg egy turistát

Egy szumátrai tigris megölt egy indonéz földművest és súlyosan megsebesített egy turistát állatvédők hétfői közlése szerint.

A végzetes támadás vasárnap történt a gazda kávéültetvényén, Szumátra szigetén. Az 57 éves férfi küzdött az állattal, ám az végül megölte őt – közölte Genman Hasibuan, Dél-Szumátra állatvédelmi hivatalának vezetője, aki elmondta, hogy a gazda az ültetvényén dolgozott, amikor rárontott az állat.


Egy nappal korábban ugyanez a tigris megtámadott egy csapat indonéz turistát, akik egy helyi teaültetvényen táboroztak a Mount Dempo rétegvulkán környékén. A tigris berontott a sátrukba, és az egyik turistának kórházi ellátásra volt szüksége a hátán keletkezett sebek miatt.

Az állat, amely továbbra is szabadon van egy védett erdős területen, a súlyosan veszélyeztetett faj Dél-Szumátrán élő 15 példányának egyike. A régióban idén öt tigristámadás történt, ebből kettő halálos kimenetelű volt.

Az emberek és állatok közötti konfliktusok gyakoriak a délkelet-ázsiai szigetcsoporton, különösen azokon a területeken, ahol az olajpálma-ültetvények terjeszkedése miatt kiirtották az esőerdőket és tönkretették az állatok életterét. Ezek az állatok így közelebb kerültek az emberi településekhez.

A szumátrai tigrist (Panthera tigris sumatrae) a súlyosan veszélyeztetett kategóriába sorolja a Természetvédelmi Világszervezet (IUCN), mindössze 400-500 példánya él vadon a világon.

Kapcsolódó Cikkek