2020. július 04., szombat
Ulrik

Sport

Eb-pótselejtező – Bulgáriában kezd a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatottnak előbb Bulgáriában kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek sorsolása alapján, majd siker esetén az izlandi–román párharc nyertesével csaphatna össze az Eb-szereplésért.

Az UEFA pénteki nyoni sorsolásán eldőlt, hogy a magyar válogatott az A divízióban folytatja Nemzetek Ligája-szereplését, ahonnan egyedül Izland nem harcolta ki az Európa-bajnoki részvételt. A válogatott Bulgáriában kezd a rájátszásban, míg az izlandiak a románokat fogadják. Amennyiben a magyarok legyőzik a bolgárokat, úgy hazai pályán, a Puskás Arénában mérkőzik meg az Izland–Románia összecsapás továbbjutójával.MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

A rájátszás első mérkőzéseit március 26-án rendezik, s ha nyerünk, március 31-én lépünk pályára a döntőben, a Puskás Arénában.

– Bulgária ugyan mögöttünk áll a világranglistán, de erős csapatról van szó, amely saját közönsége támogatását élvezve játszhat. El kell végeznünk ezt az extra munkát, hogy ott lehessünk a részben budapesti rendezésű Eb-n – mondta a sorsolás után Marco Rossi szövetségi kapitány.

A magyar válogatott négy éve is a pótselejtezőn harcolta ki a részvételt. Amennyiben ez most is sikerül, két csoportmérkőzését a Puskás Arénában játszhatja, a harmadikon pedig Németország vendége lesz Münchenben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek