EUR: 353,39 Ft
CHF: 332,30 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Eb-selejtező: az év legfontosabb meccse lesz Cardiffban

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint a hozzáállás és az akarat dönt a mai, Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőmeccsen, amelynek győztese kijut a jövő évi kontinensviadalra.

Marco Rossi az elutazást megelőző rögtönzött reptéri sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a szakmai stáb minden apró részletre felkészült, ugyanakkor egy mérkőzésen vannak olyan helyzetek, amelyeket nem lehet befolyásolni, de bízik benne hogy a csapat ezekre is jól reagál. Az olasz mester hangsúlyozta: a kezdő tizenegy már megvan, csak az a kérdés, melyik az a három játékos a keretből, aki még a kispadra sem ülhet le Walesben. Rossi szerint az Uruguay elleni pénteki stadionavató mérkőzésen bemutatkozó Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia védője ott lesz a pályán.


– A walesi találkozón a hozzáállás és az akarat lesz a döntő – mondta a szövetségi kapitány.

– A riválisnak veszélyes támadói vannak, de a védelme sebezhető. Mi sem a legjobb védelemmel állunk fel, de ha a csapat el tudja hinni, hogy nyerhet, akkor sikerülhet a bravúr – mondta Pátkai Máté, a MOL Fehérvár középpályása, aki a walesi és a horvátok elleni hazai találkozón is döntő gólt szerzett.

Amennyiben a magyar válogatott győz Walesben, kijut a jövő évi Európa-bajnokságra. Adott esetben a döntetlen is elég, ehhez azonban az kell, hogy a szlovákok ne nyerjenek otthon az azeriek ellen. Vereség esetén pótselejtező vár a magyar válogatottra.

A Wales–Magyarország mérkőzést az M4 Sport 20.45-től élőben közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek