2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb Székesfehérvár

Egész Európa Székesfehérvárra figyel majd

Bizonyára ilyen telt ház lesz az Európa bajnoki mérkőzéseken is Fotó: Vidi.hu

 

2021-ben az U21-es futball Európa-bajnokság Magyarországon lesz! Az Eb és annak székesfehérvári vonatkozásairól tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Mészáros Attila alpolgármester. A MOL Aréna Sóstó gyepén elmondták: a 2021. június 9–26. között Szlovéniával közösen rendezett, legmagasabban jegyzett utánpótlás-kontinensviadalban a csoportmérkőzések mellett a negyeddöntőt, sőt a torna döntőjét is a városban rendezik majd. A szurkolók már a csoportkörök alkalmával láthatják Székesfehérváron pályára lépni a magyar válogatottat. A város az Eb idejére szurkolói zónákkal is készül majd.

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága tavaly december elején döntött úgy, hogy 2021-ben az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovénia közösen rendezheti. A nyilvánosság számára már az is ismert, hogy a közös rendezésű Eb szlovéniai mérkőzéseit Mariborban, Koperben, Celjében és Ljubljanában rendezik, míg a hazai mérkőzéseknek Szombathely, Gyirmót és a budapesti Bozsik Stadion mellett a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó ad majd otthont.


A stadion mindent tud

A város számára komoly lehetőséget tartogató eseménysorozatról dr. Cser-Palkovics András polgármester számolt be. – Amikor annak idején megálmodtuk, és elindult a MOL Aréna Sóstó és környezetének építése, már akkor is elmondtuk, hogy nagyon nagy lehetőségnek látjuk a város számára azt, hiszen olyan eseményeket hozhatunk a városba, amelyek országos szinten alig néhány városban megvalósíthatóak. 2021. június 9–26. között a kontinens futballszerelmeseinek egyik szeme a városon lesz, hiszen a legmagasabban jegyzett európai utánpótlás-viadal csoportmérkőzései után a negyeddöntőt, majd a finálét is itt rendezik majd, és azt is tudjuk, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a második csoportkörben biztosan a városba látogat. Az utánpótlás Eb is jó visszaigazolása annak, hogy a stadion valóban mindent tud, amit egy XXI. századi létesítménynek tudnia kell, valamint a városban is minden feltétel adott ahhoz, hogy egy ekkora rendezvénynek egyik otthona lehessen – mondta.

Automatikus részvétel

Az eddigi 12 helyett immár 16 csapatos kontinensviadalnak mindkét házigazda automatikus résztvevője. A magyarok a június 9-i nyitónapon a jelenleg épülő kispesti stadionban mutatkoznak be, majd három nappal később Székesfehérváron játszanak, a június 15-i zárókörben pedig ismét a Bozsik Stadionban lépnek pályára. Székesfehérváron június 9-én, 12-én, 15-én csoportmérkőzéseket, 19-én negyeddöntőt, június 26-án pedig a finálét rendezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.