2020. július 07., kedd
Apollónia

Belföld

Egyre több a kérdés Karácsony autózásaival kapcsolatban

Gyakorlatilag nem telik el nap anélkül, hogy ne derülne ki Karácsony Gergely balliberális főpolgármesterről, hogy kampányának legfontosabb elemei hazugságok voltak. Az átláthatóságot és zöld politikát hirdető Karácsony még a legegyszerűbb kérdésekre sem képes válaszolni, miután megint lebukott azon, hogy a propagandafotókkal ellentétben nem biciklivel vagy tömegközlekedéssel, hanem szolgálati autóval jár. Ráadásul most már erős a gyanú, hogy Karácsony közpénzből fizetett autózásait nem is tartják nyilván – számol be az Origo.

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, Karácsony Gergely sok millióért (Honnan is a pénz?) posztok tízezreit küldi szét a közösségi médiában, hogy kizárólag tömegközlekedési eszközzel, busszal, vonattal, sőt kerékpárral közlekedik, a valóság továbbra is egészen más. Busz helyett autóval, sofőrrel jár, a kocsi minden reggel ott várja a háza előtt Zuglóban. A hét minden egyes napján reggel negyed nyolc tájékán megérkezik érte a szolgálati sofőr. Aki, miután Karácsony a múlt héten egyszer már lebukott, még inkább igyekszik észrevétlen maradni.


Az Origo kíváncsi volt, hogy az elmúlt egy hónapban hozzávetőlegesen milyen arányban járt biciklivel/busszal/autóval dolgozni, és vajon mivel magyarázza a kampányban tett ígéretei és a gyakorlati utazásai közti anomáliát, de Karácsony Gergely képtelen értelmes magyarázatot adni, ehelyett inkább sajtósán keresztül ad nevetséges választ. Ságvári Ádám ugyanis ezt válaszolta a portál megkeresésére.

„A főpolgármester úr megválasztása előtt sem számolta, mikor, mivel közlekedik, megválasztása után sem számolta, és ezután sem fogja.”


Ezt a választ vélhetően szellemesnek szánta – erre utal, hogy kérdéseinket és a fentivel tartalmilag megegyező válaszát Karácsony nagy büszkén kirakta a Facebook-oldalára -, azonban meglehetősen kínosra sikerült. A logika szerint ugyanis ez csak két dolgot jelenthet:

  • A Városházán senki nem tartja nyilván, hogy Karácsony Gergely szolgálati autóját közpénzből mikor, mire használják
  • Karácsony Gergely hazudik.

Mindenesetre már a kampány idején kiderült, hogy látványos hazugság a biciklizés és a buszozás a propagandafotók kedvéért. Aztán, ha kész a kép, már nyugodtan átül a kényelmes kocsiba – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek