EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Pécs

Együttműködnek a gazdasági szereplők

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezete, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében valósult meg a Baranya Megyei Gazdaságfejlesztési Fórum. Az előadók ismertették gazdaságfejlesztési elképzeléseiket. A szereplők egyetértettek abban, hogy a fejlődés kulcsa az együttműködés.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara székházában szervezett fórumon a megyei városok polgármesterei ismertették a helyi gazdaságot érintő fejlesztési elképzeléseiket. A fórumra meghívták a megye meghatározó vállalkozóit is. Őri László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mind a gazdaság szereplői, mind a megyében élők azt várják, hogy a most megválasztott vezetők új lendületet adjanak a térség fejlődésének.
Őri László elmondta, hogy a következő időszak feladata a már elindult és jelenleg is zajló fejlesztések sikeres lezárása, majd a következő fejlesztési program közös tervezése és előkészítése. Az elnök kiemelte, hogy a megye akkor lehet sikeres, ha a megyeszékhely is az. Ismét felajánlotta támogatást és az együttműködést a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a baranyai vállalkozások, Baranya valamennyi települése, köztük Pécs számára.


A köszöntőket követően a megye városainak – Bóly, Pécs, Komló, Mohács, Szigetvár, Siklós – polgármesterei ismertették fejlesztési elképzeléseiket.

Kapcsolódó Cikkek