EUR: 352,15 Ft
CHF: 330,38 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Békéscsaba

Elavult csarnok helyett Sportok Háza

A Modern Városok Program egyes fejlesztési elemei már elindultak, de vannak olyanok, amelyek még csak most kezdődnek. Ilyen például a Sportok Háza kialakítása.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere úgy fogalmazott: a városi sportcsarnok az 1980-as években épült, az elavultsága már szembetűnő. Mivel elég intenzív a kihasználtsága, Orbán Viktor miniszterelnök 2016-os látogatása alkalmával ez a felújítás is támogatást nyert a Modern Városok Program keretében.


Két viszonylag jól elkülöníthető műszaki tartalom valósul majd meg. Egyrészt szálláshelyek kialakítása történik, másrészt a sportcsarnok belső tere is megújul. Az első részben a jelenlegi hotelszobák átalakítása várható, új szobákat is kialakítanak. Ha a minőségi színvonalat nézünk, akkor egy erős háromcsillagos színvonalú szálláshely kiépítése a cél – fogalmazott a városvezető. Szeretnék majd az új szálláshelyeket a sportturizmusba is bekapcsolni, korábban erre az elavultság miatt nem volt lehetőség. Erre a fejlesztésre nettó 166 millió forint forrást kap a város.

A sportcsarnok belső tere is jelentősen megújul majd. A küzdőtér teljesen új sportpadlót kap, a világítás és hangosítás szintén korszerűsödik. A fűtő-, szellőző- és hűtőrendszert is felújítják. A székek egy részének cseréjére is sor kerülhet. Egy új eredményjelzőt is szeretnének, előtte azonban a falfelületet is fel kell újítani. Átépítik továbbá a vizesblokkokat, az átjárókat, a küzdőtéri bejáratokat, a közlekedőtereket. A tervek szerint büfé és sajtószoba is kialakításra kerül.

A felújítás várhatóan a jövő év végéig tart majd, éppen a felújítás időszaka alatt a mérkőzések, edzések átszervezése jelent igen komoly kihívást. A munkaterület-átadással kapcsolatos tárgyalások ezért folyamatosan zajlanak.

Kapcsolódó Cikkek