2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz–KDNP. Kocsis Máté megengedhetetlennek nevezte egyes ellenzéki képviselők viselkedését az Országgyűlésben. A Lokál összeszedte az elmúlt időszak legnagyobb botrányait.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az elmúlt időszakban a parlamentben történt példátlan durvaságokkal indokolta az országgyűlési törvény módosítását.


– Az Országgyűlésnek meg kell adni a kellő tiszteletet, a parlamentben az ocsmány beszédnek, rendbontásnak nincs helye – emelte ki Kocsis.

A politikus hozzátette, az eddigi tiszteletdíj-csökkentéseknek elhanyagolható volt a visszatartó erejük, az érintettek mellényzsebből kifizették. Ezért az eddigi tiszteletdíj-csökkentések mértékét a 12-szeresére emelik, így akár több millió forintos büntetések is lehetnek majd. Fizikai atrocitás esetén 60 napra is kitiltható egy képviselő a Parlament épületéből. Kocsis reméli, hogy ezt sosem kell majd alkalmazni, mert ez arra vonatkozik, ha például egy képviselő sebet ejt egy másikon.


Hadházy Ákos trágárkodott

Hadházy Ákos független képviselő hazugságokkal teleírt táblával próbálta megzavarni Orbán Viktor kormányfőt a napirend előtti felszólalása közben októberben. A trágárságért Kövér László házelnök 329 ezer forintos pénzbüntetést rótt ki a bukott LMP-sre azonban 9 fideszes politikust is fejenként 50 ezer forintra büntetett, akik megpróbálták helyreállítani az Országgyűlés rendjét, és elvették a táblát az ellenzékitől.

 

Botrány az ülésteremben


MTI/Máthé Zoltán

Tavaly decemberben az ellenzéki képviselők egész napos botrányt csináltak a parlamentben, amikor a munka törvénykönyvének változásáról szavaztak volna a politikusok. Az ellenzékiek elállták a házelnök pulpitusát, sípokkal, megafonokkal hangoskodtak, ordibáltak, konfettit szórtak az ülésteremben. A jobbikos Jakab Péter beült a miniszterelnök székébe is, akit több ellenzéki is egészen közelről provokált. Az akciót a párbeszédes Tordai Bence élőben közvetítette telefonján – az ellenzék ugyanis büszke volt arra, hogy meggyalázták az Országgyűlést.


MTI/Máthé Zoltán

 

Száraztészta és ordítozás

Az ellenzék napi szinten provokál az Országgyűlésben, az egyik leghangosabb a Jobbik elnöki székére pályázó Jakab Péter, aki egyszer egy szatyor száraztésztával a kezében óbégatott. Ha pedig az ellenzékieknek nem jut eszükbe semmi „performance”, akkor egyszerűen kocsis módjára ordítoznak a kormánypárti képviselők felszólalása alatt.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek