2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Dunaújváros

Elindult a nagy KRESZ-teszt!

Dunaújváros mindig próbált hangsúlyt fektetni a közlekedési szabályok megismertetésére, erre több különböző programot szerveztek általános és középiskolásoknak is. Erre szolgál célul például a Béke városrészben található KRESZ-park, ahol kicsik és nagyok egyaránt játszva tanulhatnak.

A KRESZ-teszt egy tavaly induló program, mely hatalmas népszerűségnek örvendett, közel négyszáz versenyző töltötte ki az online kérdőívet. A Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság, a Dunaújvárosi Rendőrkapitánysággal és Dunaújváros önkormányzatával közösen szervezte idén is a megmérettetést, mely két részből állt.


A legkisebbek is megbarátkozhatnak a KRESZ szabályokkal

Az elsőre bárki benevezhetett, csupán annyi volt a feladata, hogy kitöltsön egy negyven kérdésből álló tesztlapot. A második fordulóra pedig már csak a tíz legjobb eredményt elért játékost hívják meg, ők küzdenek egymással az első három helyezésért november végén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.