2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb XVI.kerület

Elindult a zöldhulladék összegyűjtése

A zsákok és a kötegelt faágak mérete és súlya egy ember által mozgatható nagyságúnak kell lennie

Kerületünk önkormányzata idén is megszervezi az őszi lomb és nyesedék begyűjtését. A kihelyezett zsákok elszállítását a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkatársai végzik, aminek üteme függ az időjárástól és a kihelyezett mennyiségtől is. A szervezők megkérik a lakókat, hogy a  begyűjtés hatékonyabbá tétele érdekében csak és kizárólag az akció időtartama alatt helyezzék ki a  zöldhulladékot az utcára. Mint lapunk megtudta, az akció időtartamán kívüli közterületi  kihelyezés 50 ezer forintos bírságot von maga után. Fontos, hogy a  zsákokba kizárólag kerti zöldhulladékot tegyen ki mindenki, a vastagabb faágakat pedig legfeljebb egyméteresre darabolva összekötve helyezzék ki. A zsákokat minden esetben kössék be, ezen zsákok és a kötegelt faágak mérete és súlya  egy ember által mozgatható nagyságú legyen! A begyűjtés december 8-áig tart.

Itt lehet érdeklődni
Az őszi lombgyűjtési akcióval kapcsolatos észrevételeiket és javaslataikat az [email protected] e-mail-címen, illetve a
06-80/200-938-as, ingyenesen hívható zöldszámon fogadják az önkormányzat munkatársai. Bővebb információ a www.keruletgazda.hu honlapon található.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.