2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Belföld

Elkezdődött a Budapesten erőszakoló migráns tárgyalása

Tanúk meghallgatásával vette kezdetét a 18 éves afgán migráns, S. Ahmed tárgyalása tegnap, aki a vád szerint tavaly szeptemberben megerőszakolt egy magyar nőt Budapest belvárosában, egy gyorsétterem mosdójában, majd elmenekült, és a hatóságok Ausztriában, egy Frankfurtba tartó vonaton fogták el.

Az afgán férfi nem akart új vallomást tenni, ezért a bíróság az első számú tanút szólította, aki az a nő, akit a vád szerint a migráns megerőszakolt, az ő kihallgatása viszont nem volt nyilvános. A nőn látszott, hogy nagyon megviselte a támadás, és hogy újra találkoznia kell S. Ahmeddel. A bíróság egy fiatal férfit  is meghallgatott. Ő azon az estén a barátjával együtt evett a gyorsétterem előtt az utcán. Hozzájuk rohant ki a nő, aki sírva mondta nekik, hogy megerőszakolták, ezek után hívták a rendőrséget.


Az erőszakoló előkészítő tárgyalását júliusban tartották. Ha a vádlott lemondott volna a tárgyaláshoz való jogáról és beismerte volna a tettét, akkor 5 évvel megúszta volna. A vádlott ezt nem fogadta el, de mivel az ügyészség szexuális erőszakkal és többrendbeli szeméremsértéssel is vádolja, 5 évnél jóval többet kaphat.

Kapcsolódó Cikkek