2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Szekszárd

Elkezdték a helyreállítást

Az elmúlt napokban sikerült stabilizálni a gázrobbanásban érintett szekszárdi épület első szintjét. Egy teljesen új, Szekszárdon elsőként kikísérletezett technológia felhasználásával a sérült födémeket megerősítették a szakemberek. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a bontást és a helyreállítást az Alisca Bau Zrt. vállalta.

Korcsmár István vezérigazgató elmondta, hogy ezzel a stabilizálással a teljes felületet a padlótól a mennyezetig kemény műanyag habbal befújták. Ennek az a jelentősége, hogy innentől kezdve az egész mennyezet alatti rész alátámasztásra került.


A robbanásban 20 lakás vált lakhatatlanná Fotó: Nagy Nándor

– Az első födémet tehát megfogtuk. Előtte be kellett védeni az alsó szintet, amelyet kollégáim kitakarítottak. Mindemellett meg kellett erősíteni, be kellett dúcolni a jobb és a bal oldali főfalakat, annak érdekében, hogy ha menet közben a födémben bármilyen szakadás, lezúdulás keletkezne, akkor a főfalak ne dőljenek be. Jelen pillanatban itt tartunk, miután megkötött ez az anyag a következő szinteket vesszük munka alá – részletezte Korcsmár István.

Még nem lehet tudni, hogy meddig tart az épület helyreállítása Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek