EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Sopron

Ellentétek Évada

A soproni Kórus Spontánusz ismét izgalmas koncertkínálattal várja a zenebarátokat 2019/2020-as bérletes évadában. Az „Ellentétek Évada” három különböző hangulatú hangversenyre invitálja a közönséget.
Az első állomáson, november utolsó vasárnapján, Múlt és jelen címmel régi és kortárs „zenei világsztárok” műveivel ismertetik meg az énekesek és karnagyuk, Kocsis-Holper Zoltán a Szent Margit-templomba látogatókat. Többek között olyan közkedvelt és világhírű zeneszerzők művei csendülnek fel, mint Joseph Haydn, Liszt Ferenc, Eric Whitacre, Arvo Pärt vagy Orbán György.

Fotó: Kórus Spontánusz / Remport Richárd

Februárban a már hagyományossá vált farsangi ifjúsági hangversenyre hívja közönségét a Spontánusz: ezúttal a városi középiskolás kórusok mellett a stílszerűen méheknek öltözött, abszurd zenét játszó Méhek együttes közreműködésével. Többek között ausztrál, izlandi, magyar és északi kórusművekkel, valamint Méhek-dallamokkal – például a Barbie-dallal – teremt vidám hangulatot vendégfellépőivel a vegyes kar a GYIK Rendezvényházban.
A bérlet utolsó, Fény és sötétség című koncertje különlegesnek ígérkezik május végén: Magyarország legrégebbi, korhű hangszereken játszó régizene-együttese, a szombathelyi Capella Savaria tiszteli meg az énekkart közreműködésével. A Kalló Zsolt művészeti vezetésével működő kamarazenekar Mozart egyik legismertebb, vonósokra írt művét, az Egy kis éji zenét adja elő, majd a művészek a kórussal együtt Charpentier Messe de Minuit című darabját szólaltatják meg a GYIK Rendezvényház színpadán.


A Kórus Spontánuszról
A zenekar 2001-ben alakult, abból a célból, hogy karácsony közeledtével utcai énekléssel örvendeztesse meg a járókelőket. Ebből a baráti kezdeményezésből egy immár tizenöt éve működő együttessé nőtte ki magát, amely 2005-ben egyesületi formát öltött. A kórust a kezdetektől Kocsis-Holper Zoltán vezeti.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.