2020. április 02., csütörtök
Áron

Külföld

Embercsempész bandára csaptak le Olaszországban

Őrizetbe vették egy embercsempészbanda nyolc külföldi tagját az olaszországi Piemont régióban, a bűnözők pakisztáni, indiai és bangladesi állampolgárok illegális beutazását szervezték meg – közölték az olasz hatóságok szerdán.

Az üggyel összefüggésben egy torinói ügyvédet is házi őrizet alá helyeztek.


A hatóságok tájékoztatása szerint a migránsok fejenként 8000 eurót (2,6 millió forint) fizettek azért, hogy Olaszországba juthassanak. Az embercsempészek attól sem riadtak vissza, hogy fiatalkorúakat csempésszenek az országba.

A torinói nyomozók szerint a banda havonta több tucat ilyen utat szervezett.

A biztonsági erők mintegy hatvan tagja vett részt a bűnözők ellen indított razziában, akiket a többi között azzal is vádolnak, hogy az ázsiai migránsoknak hamis iratokat szereztek, amelyek birtokában tartózkodási engedélyhez juthattak Olaszországban. A bűnelkövetők szállást és a továbbutazás lehetőségét is biztosították az illegális bevándorlóknak Franciaország, illetve Észak-Európa felé. A migránsok Olaszországot Abu-Dzabin és Máltán keresztül érték el repülőn.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Elhunyt Ellis Marsalis Jr.

    Elhunyt Ellis Marsalis Jr.

    Elhunyt Ellis Marsalis Jr. amerikai dzsesszzongorista és zenetanár. A műfajban híres Marsalis család feje 85 éves volt és a koronavírus következtében halt meg szerdán egy New Orleans-i kórházban.

  • Újabb szigorításokat vezettek be a nyugat-balkáni államokban is

    Újabb szigorításokat vezettek be a nyugat-balkáni államokban is

    Szerbiában a közvetlen érintkezéssel járó tevékenységet végzők üzleteit zárták be, Montenegróban hiteltörlesztési moratóriumot vezettek be az új típusú koronavírus-járvány okozta gazdasági problémák kezelésére, míg Bosznia-Hercegovina és Horvátország csütörtökön lezárta húsz közös határátkelőhelyét.