EUR: 351,87 Ft
CHF: 330,26 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Sopron

Enyhe, változatos időjárás Sopronban

Változatos időjárást hozott az elmúlt néhány hónap Sopronban és környéken, amelynek során rekordok is megdőltek. Kiss Mártontól, az Országos Meteorológiai Szolgálat soproni munkatársától megtudtuk: 1870 óta 2019-ben volt a legforróbb nyár a 23 Celsius-fokos középhőmérséklettel.
Októberben a havi középhőmérséklet a megyében 12 és 12 fok között alakult. Ez mintegy 2 fokkal magasabb a sokévi átlagnál. A megyében alig volt hajnali fagy.
Ezzel ellentétben viszont nyáriasan meleg több napon is előfordult, elsősorban a megye keleti felében. Az enyhe idő mellé igen kevés csapadék társult, így a hónap végére az amúgy is száraz talaj nedvességkészlete tovább csökkent.
A novemberi hónap aztán meghozta a várt esőt, az első 10 napban szinte mindennap esett, a talaj felső rétegei elkezdtek feltöltődni nedvességgel. Egyszerre nagy mennyiségű csapadék érkezett, így Sopronban a november 13-ig lehullott 55,4 mm megegyezik egy teljes november havi átlagával.
Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy enyhe lesz-e a tél, de az elmúlt évek tendenciáit látva, ordító hidegtől nem kell tartani, de biztosan lesznek igazi, téli hetek.

Kiss Márton elmondta: rekordot hozott a nyár


Címkék

Kapcsolódó Cikkek