EUR: 353,55 Ft
CHF: 332,41 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Sport

Erőt ad a csapatnak az új aréna

Dzsudzsák Balázs még játszott a Puskás Stadionban, a 19 éves Szoboszlai Dominik azonban még nézőként sem járt a szép meccsek emlékét őrző pályán. A magyar válogatott pénteken telt ház, 68 ezer néző előtt Uruguay ellen avatja fel az új arénát.

A válogatott legtapasztaltabb futballistája, Dzsudzsák 2007-ben, második válogatott szereplése alkalmával a világbajnok, Olaszország ellen góllal vette ki a részét a 3-1-es népstadionbeli sikerünkből. Szerinte egyébként az üres lelátók is hatással vannak az emberre.


– Csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok – nyilatkozta az Al-Ittihad 32 éves labdarúgója. – Felemelő érzés tölt el, és már üresen is óriási energiákat ad, hát még telt ház esetén. Régen adatott meg magyar játékosnak, hogy 65-70 ezer néző előtt léphet pályára.

Dzsudzsák a Lokál kérdésére elárulta, hogy talán a 2016-os Európa-bajnokságon játszott közel ennyi szurkoló előtt, de nyilván más lesz a hazai pálya előnyét élvezni. A Salzburg középpályása, Szoboszlai nemrégiben a Liverpool elleni BL-meccsen szerepelt 55 ezer néző előtt, de reméli, hogy az új arénában a jövő évi Eb-n is játszhat. Marco Rossi szövetségi kapitány mexikói légióskodása idején már megtapasztalta százezer drukker hangorkánját, de edzőként – eddig – a Groupama Aréna 22 ezres telt háza volt a csúcs.


A pénteken 19 órakor kezdődő, Uruguay elleni találkozón debütál a válogatott új meze, amely a nagy futballnemzetek mezéhez hasonlóan először minden elemében egyedi.

Hiányzók a védelemben

Marco Rossinak igencsak fájhat a feje a sorsdöntő, a keddi Wales elleni Eb-selejtező előtt. Korhut Mihály eltiltott, Kádár Tamás sérült, és Willi Orbán szereplése is erősen kétséges. Bal oldali és középső védők esetében kényszermegoldásokhoz kell folyamodni, de a kapitány soha sem panaszkodik a hiányzók miatt. Azokban is bízik, akik esetleg debütálni fognak, és nagy hangsúlyt fektet a lélektani felkészítésre.

Már Pesten készülnek a vendégek

Az uruguayi küldöttség megérkezett Budapestre. Óscar Tabárez kapitány csapata a New York-palotában szállt meg. Első körben 13 játékos érkezett meg (többek között Diego Godín, Lucas Torreira, Federico Valverde és Edinson Cavani is), ők hétfőn a szálloda edzőtermében mozogtak. A többiek kedd reggel csatlakoztak a kerethez.

 

MTVA/Bizományosi: Róka László

 

Kapcsolódó Cikkek