2019. december 09., hétfő
Natália

Életmód

Érti ön a gyermeke nyelvét?

Néha úgy tűnik, hogy megfejthetetlen kódnyelven beszélnek egymással a tinédzserek. Az internetes kommunikáció folyamatosan változik, vagyis hiába tanultuk meg tegnap, hogy mit jelent a LOL, mert ma már az ILU a trendi. Összeszedtük a leggyakrabban használt  web szlenget, és az internetes betegségeket.

A tinik szeretik a rövidítéseket – Profimedia

1. LOL = Laughing Out Loud – hangosan nevet, örömet fejez ki vagy viccesnek talál valamit.


2. ILU = I love you – ehhez talán nem is kell magyarázat.

3. WTF = What The Fuck – csodálkozást fejezi ki a nem éppen szalonképes kifejezés rövidítése.


5. OMG = Oh My God – Ó, istenem, vagyis a szalonképes csodálkozás!

6. THX = Thanks – köszi, köszönöm.

7. BTW = By The Way – apropó, vagyis valamilyen kiegészítő információ következik.

8. DFTT = Don’t Feed The Troll – Ne etesd a trollt, hiszen ha nem reagálunk rájuk, egyszerűen figyelmen kívül hagyjuk, amit írnak, jó eséllyel hamar eltűnnek!

9. IDK = I Don’t Know  – Nem tudom, nincs információ.

10. GIYF = Google Is Your Friend – a Google a barátod, tehát a kevésbé értelmes kérdéseidre keress rá, és ne engem zaklass vele!

+1. CU/CYA = See You – Viszlát, a beszélgetésnek vége!

Digitális nyavalyáink

FOMO (Fear Of Missing Out) – A lemaradástól vagy kimaradástól való félelem.

JOMO (Joy Of Missing Out) – A kimaradás öröme az előző definíció fordítottja, amikor felismerjük, hogy internet és okostelefon nélkül is van élet.

FOBO (Fear Of Being Offline) – Azt feltételezzük, a világ elrohan mellettünk és mi tehetetlenek vagyunk.

Nomophobia (No-mobile-phone phobia) – Ijedtséggel, szorongással reagálunk arra, hogy nem lehet nálunk vagy nem használható a telefonunk.

Fantomvibrálás – Leggyakrabban az „úgy éreztem csörgött/rezgett a zsebem” kifejezéssel találkozhatunk – odakapunk, elővesszük a telefont, és kiderül, semmiféle hívásról, üzenetről nincsen szó, csupán megtréfáltak  az érzékeink.

Kapcsolódó Cikkek

 • A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájápolás megelőzhet számos betegséget

  A jó szájhigiéné több szempontból is fontos, hiszen általános egészségi állapotunkra nézve is kedvező hatással bír. Most kutatók egy meglepő tanulmányban arról számolnak be, hogy a fogmosás csökkentheti az Alzheimer-kór, valamint számos más betegség kockázatát, valamint segít a szív- és érrendszer védelmében.

 • Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tudta? Ennyien hazudnak a munkájukról

  Tegye a szívére a kezét mindenki! Ugye előfordult már, hogy lódított a munkahelyén? Persze nem kell rögtön valami hatalmas nagy hazugságra gondolni, de szinte biztos, hogy olyan ember nem létezik, aki még soha egyetlen egy kis füllentést ne ejtett volna meg, akár a főnökénél, vagy épp a kollégájának nem mondott igazat.

 • Akik már nem öregszenek meg

  Akik már nem öregszenek meg

  Az I. világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából Peter Jackson, A Gyűrűk Ura trilógia Oscar-díjas rendezője bemutatja lélegzetelállító dokumentumfilmjét, amelyben a Nagy Háborút oly módon vitte a nagyvászonra, mint korábban senki más.

 • Télen is óvjuk a bőrünket!

  Télen is óvjuk a bőrünket!

  A tél, az extrém hideg, a fűtött lakások szárazabb levegője, valamint a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség megviseli a bőrt. Dr. Torma Katalin, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa olyan hasznos tanácsokkal szolgál, amelyek segítenek a problémás, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.