EUR: 351,10 Ft
CHF: 329,99 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Életmód

Érti ön a gyermeke nyelvét?

Néha úgy tűnik, hogy megfejthetetlen kódnyelven beszélnek egymással a tinédzserek. Az internetes kommunikáció folyamatosan változik, vagyis hiába tanultuk meg tegnap, hogy mit jelent a LOL, mert ma már az ILU a trendi. Összeszedtük a leggyakrabban használt  web szlenget, és az internetes betegségeket.

A tinik szeretik a rövidítéseket – Profimedia

1. LOL = Laughing Out Loud – hangosan nevet, örömet fejez ki vagy viccesnek talál valamit.


2. ILU = I love you – ehhez talán nem is kell magyarázat.

3. WTF = What The Fuck – csodálkozást fejezi ki a nem éppen szalonképes kifejezés rövidítése.


5. OMG = Oh My God – Ó, istenem, vagyis a szalonképes csodálkozás!

6. THX = Thanks – köszi, köszönöm.

7. BTW = By The Way – apropó, vagyis valamilyen kiegészítő információ következik.

8. DFTT = Don’t Feed The Troll – Ne etesd a trollt, hiszen ha nem reagálunk rájuk, egyszerűen figyelmen kívül hagyjuk, amit írnak, jó eséllyel hamar eltűnnek!

9. IDK = I Don’t Know  – Nem tudom, nincs információ.

10. GIYF = Google Is Your Friend – a Google a barátod, tehát a kevésbé értelmes kérdéseidre keress rá, és ne engem zaklass vele!

+1. CU/CYA = See You – Viszlát, a beszélgetésnek vége!

Digitális nyavalyáink

FOMO (Fear Of Missing Out) – A lemaradástól vagy kimaradástól való félelem.

JOMO (Joy Of Missing Out) – A kimaradás öröme az előző definíció fordítottja, amikor felismerjük, hogy internet és okostelefon nélkül is van élet.

FOBO (Fear Of Being Offline) – Azt feltételezzük, a világ elrohan mellettünk és mi tehetetlenek vagyunk.

Nomophobia (No-mobile-phone phobia) – Ijedtséggel, szorongással reagálunk arra, hogy nem lehet nálunk vagy nem használható a telefonunk.

Fantomvibrálás – Leggyakrabban az „úgy éreztem csörgött/rezgett a zsebem” kifejezéssel találkozhatunk – odakapunk, elővesszük a telefont, és kiderül, semmiféle hívásról, üzenetről nincsen szó, csupán megtréfáltak  az érzékeink.

Kapcsolódó Cikkek

 • Készítsen lekvárt zöld paradicsomból

  Készítsen lekvárt zöld paradicsomból

  A paradicsomot általában pirosan szeretik Magát a gyümölcsöt (mert legújabban ide sorolják) felhasználják lecsóba, pörköltbe, fogyasztják nyersen, illetve lehet belőle italt is készíteni. De azt már kevesen tudják, hogy szoktak zöld, éretlen paradicsomból is lekvárt csinálni. Ez nagyon régen volt szokásban, amikor már a nap sugarai nem tudták megérlelni a szeptember végén utolsóként megjelenő paradicsom gömböket.

 • Így előzheti meg a derékfájást!

  Így előzheti meg a derékfájást!

  A számítógép előtt több óráig történő “merev” üldögélés megterhelő a testnek. Az ebből eredő fájdalmak egyaránt érintik a fiatalokat és az idősebbeket is. Az apost.com néhány tippet gyűjtött össze a reggeli tornához, hogyan lehet az izmokat, az izomszalagokat karban tartani, hogy ne jelentkezzen a deréktáji fájdalom.

 • Vízbe dobták Táltosékat

  Vízbe dobták Táltosékat

  GPS jeladókkal felszerelt PET palackokat indítottak útjukra a PET Kupa szakemberei a Felső-Tiszai Búvár és Mentő Egyesület közreműködésével.