EUR: 354,38 Ft
CHF: 330,88 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Külföld

Észak-Korea kilőtt két azonosítatlan rakétát

Észak-Korea kilőtt csütörtökön két azonosítatlan rakétát a Japán-tenger felé – jelentették hírügynökségek a dél-koreai hadsereg közlése alapján.

A dél-koreai vezérkar egyelőre nem pontosította, hogy hol csapódtak be a rakéták, csak azt, hogy Dél-Hamgjong tartományból lőtték ki őket a Koreai-félszigettől keletre lévő Japán-tenger felé.


Abe Sindzó japán miniszterelnök közölte, hogy védelmi minisztériumának megítélése szerint a kilövés veszélyt jelent Japánra, illetve a nemzetközi közösségre. Figyelik a helyzet alakulását, és folyamatosan kapcsolatban állnak szövetséges partnereikkel – tette hozzá.

Észak-Korea három nappal korábban tüzérségi gyakorlatot tartott a Dél-Koreával közös tengeri határ mentén fekvő egyik szigeten, vitatott hovatartozású területen. Szöul hevesen tiltakozott emiatt.

Phenjan gyakorlatilag minden együttműködést felfüggesztett Szöullal, miután holtpontra jutottak a nukleáris tárgyalások Észak-Korea és az Egyesült Államok között. Észak-Korea azt követeli szomszédjától, hogy a nemzetközi szankciókkal szembemenve indítsa újra a korábban felfüggesztett közös gazdasági projekteket, amelyek mentőövet jelenthetnének az ország romokban heverő gazdaságának.

Kapcsolódó Cikkek