2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb X.kerület

Felavatták Kertész Imre síremlékét

Felavatták Kertész Imre (1929–2016) irodalmi Nobel-díjas magyar író és felesége, Kertész Magda közös síremlékét a Fiumei úti sírkertben múlt pénteken Budapesten. A síremléket a 2016-ban elhunyt Kertész Magda elképzelései alapján Czakó Rita és Takács Máté szobrászművészek készítették. A síremlék hátoldalán a „Szeretet megvált” idézet olvasható Kertész Imre egy feljegyzéséből. Az író születésének 90. évfordulója alkalmából is rendezett megemlékezésen közreműködött Kelemen Barnabás hegedűművész és Hegedűs D. Géza színművész.

Egy helyen nyugszik a pár
MTI/Szigetváry Zsolt

Kertész Imre Nobel-díjas író és felesége, Kertész Magda 
MTI Fotó: Kovács Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.