2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Hódmezővásárhely

Felrakják a tram-train jelzőlámpáit

Új jelzőlámpákkal találkozhatnak a közlekedők Vásárhelyen az Ady Endre–Bartók Béla utcák kereszteződésében. Mucsi László projekttanácsadó közölte, a beruházás abba a szakaszba érkezett, amikor a kivitelező már a jelzőlámpás-csomópontokat alakítja ki és át.

– Ez az Ady–Bartók kereszteződésben, a strandnál volt a legegyszerűbb, ahol a lámpák elsősorban a gyalogosok biztonságos közlekedését szolgálják majd – ismertette a szakember. Hozzátette, ezen kívül az Emlékpontnál is megkezdték az ezzel kapcsolatos munkálatokat, illetve a 47-es főút és Ady utca kereszteződésében is megteszik ezt a jövőben. Utóbbiba bekötik majd a tram-traint, illetve elhelyeznek egy olyan lámpát is, ami a szerelvények Nagy András János utcára történő ráfordulását segíti.


Az új lámpák a beruházás végétől működnek majd, és úgy állítják be azokat, hogy a tram-train feszes menetrendje tartható legyen, azaz a villamos elsőbbséget élvezzen az említett kereszteződésekben.

Az Ady Endre utcán helyezték el az első jelzőlámpákat.

A lámpák elsősorban a gyalogosok biztonságát szolgálják majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.