2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Nap képe! Jónak lenni jó!

Gyönyörű látványt nyújtott, ahogy a Lánchíd lila színben pompázott a koraszülöttek világnapja alkalmából. A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű műsora az idén külön figyelmet fordított a koraszülöttek megsegítésére. A segíteni vágyók a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött SMS-sel hívásonként, illetve üzenetenként 500 forinttal támogathatják a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt.


MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

 • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.

 • Vigyázzunk egymásra!

  Vigyázzunk egymásra!

  Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a kialakult helyzetben nagyon fontos odafigyelni a gyerekek lelki egészségére is és nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra.