EUR: 335,10 Ft
CHF: 304,87 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Extra

Fesztiválozók is segítettek, hogy lehessen Autista Mintaház

Autista gyerekeket és családjukat segítő fejlesztő- és módszertani központot alakítanak ki a Heim Pál Gyermekkórházban. Az új intézmény létrehozásához 10 millió forinttal járultak hozzá a fesztiválozó fiatalok.

Komoly célt tűzött ki maga elé az Út a Mosolyért Alapítvány, amikor elhatározták, hogy bulizó fiatalok bevonásával gyűjtenek össze milliókat, hogy létrejöhessen hazánk első Autista Mintaház Fejlesztő és Módszertani Központja. Gubcsó Balázs, az alapítvány kuratóriumi tagja a keddi sajtótájékoztatón elmondta: volt bennük némi szkepticizmus, hogy két koncert között miként tudják megszólítani a fesztiválozókat, de a tapasztalataik nagyon pozitívak, a fiatal generáció ugyanis érdeklődő, nyitott, és segítőkész is.


A VOLT-on, a Balaton Soundon, a Szigeten és a Strandon bulizók #együttazautistákért hashtaggel ellátott egy-egy fotója után 500-500 forint támogatást adott az alapítványnak a Mol, így összesen 10 millió forint gyűlt össze. 

(Fotó: Máté Krisztián)

Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke közölte: az Autista Mintaház elnevezésű fejlesztő- és módszertani központ a XIII. kerületben, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek téri épületében kap majd helyet. „Fontos, hogy az autizmussal élők minél hamarabb hozzájussanak a fejlesztésekhez, a családok el tudják fogadni helyzetüket, valamint az is, hogy a társadalom megértse, mit jelent az autizmus és miként tudnak segíteni autista embertársaikon” – mondta. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa is, aki elmondta: az új intézményben főként a 3–8 év közötti gyerekeket várják majd.


Az Út a Mosolyért Alapítvány mindig is kiemelt figyelmet fordított az autizmussal élők életkörülményeinek a javítására. Most ezt a tetteiken túl egy új névvel is szeretnék nyomatékosítani, így az alapítvány ezentúl Együtt az Autistákért Alapítvány néven folytatja a működését.
Idén is lesz sütivásár
Nyakas Laura, az alapítvány kuratóriumának tagja bejelentette: idén is lesz Süti Shop-kampány, amelyet december 14-én és 15-én tartanak meg a Szent István-bazilika előtti adventi vásárban. Aki ide ellátogat, hazai sportolóktól és művészektől vásárolhat süteményeket, a befolyt összeggel pedig szintén az épület átalakítását támogathatja.

Kulcsár Edina szépségkirálynő is segített

Kapcsolódó Cikkek