EUR: 353,09 Ft
CHF: 332,28 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Szekszárd

Fókuszban a magas vérnyomás

A Tolna Megyei Balassa János Kórház és a Cora Alapítvány november 22–23-án ismét megrendezte a Szekszárdi Hypertonia Napokat. A III. Szekszárdi Hypertonia Napok előadásai „Célértékek – célszervek” címmel a hipertóniás célszerv-károsodások nehézségei és szempontjai témakörét tárgyalták. A neves hazai szakemberek mellett idén először a Balassa-napra meghirdetett tudományos pályázaton díjazott fiatal orvosok, rezidensek is megcsillanthatták tehetségüket.

Dr. Benczúr Béla, az I. belgyógyászati osztály vezető főorvosa a Tolna Megyei Balassa János Kórházban; a Cora Egészségvédő Alapítvány kuratóriumának elnöke sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy az idei konferencia fókuszában a hipertónia és a társbetegségei, elsősorban a diabetológia és a nefrológia került terítékre. A hipertóniás célszerv-károsodásokat, a kezelés nehézségeit és szempontjait végigtárgyalva, mind a háziorvosoknak, mind a hipertóniás betegekkel találkozó szakorvosoknak hasznos útmutatót kívántak adni.


A rendszeres vérnyomásmérés kiemelten fontos a megelőzés érdekében Illusztráció: Sáfár tibor

– A Szekszárdi Hypertonia Napok történetével egy időben, 2017-ben indult az a világméretű kampány, mely a fel nem ismert hipertónia veszélyeire kívánja meg minden évben felhívni a figyelmet azzal, hogy olyan emberek vérnyomását mérjük meg, akiknek az előző 12 hónapban nem történt vérnyomásmérése. A kampányban a Szekszárdi Hypertonia Decentrum is minden évben részt vesz, és idén az Ezüstkígyó Patikában a Balassa János Kórház rezidenseinek részvételével olyan sok egyén vérnyomását sikerült megmérni, mellyel bekerültünk az első 10 legaktívabb Hypertonia Decentrum közé – tájékoztatott dr. Benczúr Béla. – Ismét elfogadták meghívásunkat konferenciánkra vezető diabetológusok és nefrológusok, mellettük pedig a hazai hipertónia szakértőinek színe-java. A négy orvosegyetem mellett minden komolyabb hipertóniacentrum képviseltette magát az egyre nagyobb rangot kivívó rendezvényen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.