2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Eger

Folytatja a megkezdett munkát a füzesabonyi alpolgármester

Füzesabonyban a Fidesz–KDNP többségű városvezetés kapott újabb öt évre bizalmat az október 13-i helyhatósági választáson. A képviselő-testület első munkaülésén ismét Molnár Richárdot választották meg alpolgármesterré a jelenlévők.

– A munka tovább folytatódik, az év végéig még sok a befejezni való feladat – mondta Molnár Richárd. – December végéig át kell adnunk a megújult Pöttömke Bölcsődét, és közel 100 százalékos készültségi szinten van az a négy Rákóczi úti (volt ÉMÁSZ épület) Esély otthon projektes lakás is, melyekbe 35 év alatti fiatalok költözhetnek be hamarosan – sorolta az idei teendőket az alpolgármester.


A Pöttömke Bölcsőde pályázati támogatásból és önerőből, közel 38 millió forintból újul meg. A munkálatok már szeptember elején elkezdődtek. A több mint hatvanéves ingatlan új tetőszerkezetet, nyílászárókat, szigetelést, festést kap, valamint megújul az elektromos hálózat és a vizesblokkok is. A volt ÉMÁSZ épület kívül teljesen kész, és a végéhez közelednek a belső munkálatok. Már csak a közműszolgáltatókra várnak, így hamarosan beköltözhetőek lesznek a bérlakások, melyeket a fiatalok minden háztartási eszközzel felszerelve, bútorozottan vehetnek majd át. – A következő év nagy beruházása lesz a város északi részén egy új bölcsőde építése. A projektre 250 millió forintos pályázatot nyújtottunk be, amennyiben megkapjuk a támogatást már a tavasszal hozzáfogunk a megvalósításhoz – vázolta a jövő évi terveket Molnár Richárd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.